Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Галерия "Възраждане" празнува рожден ден с изложба на Емил Марков

С изложба-живопис на Емил Марков галерия „Възраждане“ отбелязва своя 23-ти рожден ден.

Авторът представя експозиция от пейзажи, между които ще бъдат втъкани няколко актови рисунки. Изложбата ще продължи до 17 септември. Художникът, известен като перфектен рисувач, е подходил с много иновативен маниер към пейзажа.

Успяхме да направим нещо през тези 23 години. Успяхме да направим над 510 изложби, успяхме да създадем един постоянен кръг от автори - качествени, силни и интересни творци, заяви пред Радио Пловдив Краси Алексиева.

Цялото интервю с Краси Алексиева можете да чуете в звуковия файл.
Още от категорията

Храм "Свети Николай Чудотворец" в Асеновград чества 200-годишнината си

Пловдивският митрополит Николай лично отслужи архиерейска света литургия по случай  200-годишнината на ц ърквата "Свети Николай Чудотворец" в Асеновград. В днешното официално честване на юбилея се включиха десетки миряни и официални гости.  Храмовият празник започна с тържествена церемония.  Домакин на празника бе архиерейският..

публикувано на 09.05.21 в 14:39
Чинари край село Белащица

Деца рисуват вековните чинари на Белащица и Стария град

Пленер в чинарената гора край Белащица ще събере художници от 4 до 11 годишна възраст в събота, 8 май, с младата художничка Мина Денева и нейни колеги.  „Мислим да направим пленера едно преживяване за децата. Очакванията ни са да се потопят в самата среда и фантазията им да работи. Това няма да е открит урок по рисуване, а както..

публикувано на 07.05.21 в 14:48

"Разходката на Джейн" в квартал Мараша

"Разходката на Джейн" ще набележи градски зони в Пловдив, които се нуждаят от почистване. Повече за идеята да се проведе обиколка на квартал Мараша научваме от екскурзовода от "Сдружение 365" Аделина Калъпчиева . Разходката ще обедини пловдивчани зад идеята за град #БезОтпадъци и ще обходи квартал Мараша, за да маркира проблемни зони и да събере..

публикувано на 07.05.21 в 09:49

Църквата "Свети Георги" отбелязва своя храмов празник

На Гергьовден десетки пловдивчани присъстваха на празничната света литургия в  църквата „Свети Георги“ в Пловдив, която беше отслужена от Негово Преосвещенство Знеполски епископ Арсений. Църквата „Свети Георги“ се изпълни с хора още в началото на празничната света литургия. Спазваха се стриктно всички противоепидемични мерки, а..

обновено на 06.05.21 в 17:20

Златоград отбеляза 150-годишнината на храма "Св. Георги"

Златоград отбеляза тържествено 150-годишнината на църквата "Св. Георги Победоносец".  Смоленският епископ Висарион в съслужение със свещеници от областта отслужиха архиерейска света литургия на храмовия празник на вековната църква.  "Построен през 1871 г., храмът и до днес е символ на сила и единство", заяви в словото си кметът на Златоград..

публикувано на 06.05.21 в 15:45