Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

За политическите циркове на четвъртъка в "Ден след ден"

| обновено на 13.09.18 в 14:55

Пореден политически цирк предложи четвъртъкът. От две седмици мнозинството ни подгряваше за рокадите в МС след трагедията край Своге, които бяха първа точка в пленарното заседание на НС.

И така и тази точка не се случи, тъй като президентът не е подписал указа за освобождаването на Младен Маринов като главен секретар на МВР и така той не може да бъде избран за министър на МВР, каквото е предложението на премиера Бойко Борисов. А Румен Радев е в Рига за среща на държавните глави от групата Арайолуш, чийто домакин бе Пловдив през 2016 година.

За старта на политическия сезон и ударите под кръста с привкус на водевил в „Ден след ден“ ще говорим с колегата Иво Инджев – автор на книгата „Президент на РБ“.

Мащабен инфраструктурен проект е на вниманието на местния парламент в Пловдив – съветниците дадоха „зелена светлина“ за транспортния пробив под Централна гара, който ще осигури пряка връзка между Центъра и Кючука. Повече очаквам от Димитър Владимиров.

Премиерът Бойко Борисов обеща 10% увеличение на заплатите на всички в бюджетната сфера – за икономическите ефекти и рефлекса върху икономиката ще е разговора с експерта Мартин Димитров.

Ръководството на БАН предлага Костадин Ганев за временно изпълняващ длъжността директор на института, докато се реши неговото бъдеще и ще бъде ли прехвърлен под шапката на МОН. Ще има ли протести, след като синоптиците искаха за директор да бъде възстановен проф. Христомир Брънзов. 5 дни до края на прогнозите, четем на сайта на НИМХ – по темата очаквайте включване от централата на института след новините в 16 ч.

За проблеми в пожарната в Асеновград ще е репортажа на Емилия Куюмджиева.

Протести се очакват на празника на Светия кръст на Кръстова гора – от мястото очакваме включването на Елена Крушкова.

Още от категорията

Борисов има само един ход - предсрочни избори

„Ще има предсрочни избори и колкото по-бързо ги направи Борисов, толкова повече ще спечели“, заяви  политическият анализатор Осман Октай, сочен в миналото за дясната ръка на Ахмед Доган. Октай каза още, че ако Борисов забави изборите след септември, това вече ще бъде късно за него, и както се е случило с БСП, които „паднаха от 80-..

публикувано на 14.07.20 в 17:02

Очаквам осъдителни решения спрямо България

„ Първата ми реакция, прослушвайки тези записи на Божков, е, че не виждам състав на престъпления в тези разговори “ – заяви в интервю за Радио Пловдив адвокат Снежана Стефанова от Асоциацията за европейска интеграция и права на човека. „ Днешната пресконференция на прокуратурата нагнетява още повече напрежението у хората. Отново..

публикувано на 14.07.20 в 16:02

За хората над закона се заговори на по-висок глас

„Протестите вече доведоха до промяна. В продължение на години Пеевски и Доган са се ползвали с охрана на НСО, която не им се полага. Тази охрана падна през уикенда  и това е промяна. Но значително по-важно е, че има хора, които са над закона в България и за това се заговори на значително по-висок глас“, подчерта политическият анализатор  доц...

публикувано на 14.07.20 в 11:14

Налице е консолидиран опит за преврат

В момента става това, което още преди две години си позволих да напиша и което тогава се прие многозначно - в България се правят опити  за пълзящ преврат срещу българското Правителство. Сега вече смея да твърдя, че е налице консолидиран опит за преврат, подчерта депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски. По думите му, участниците във всички..

публикувано на 14.07.20 в 10:20

Протестите стихват до седмица, ако няма съществена промяна

Ако нищо не се промени съществено, ресурсът за протести и демонстрации ще се изчерпи и ще спадне по естествен път най - много до една седмица. Просто и най - ентусиазираният митинг в един момент приключва и това е естествен процес.  Това заяви пред Радио Пловдив анализаторът Валентин Вацев , преподавател по геополитика и европеистика.  Има..

публикувано на 13.07.20 в 16:44