Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За политическите циркове на четвъртъка в "Ден след ден"

| обновено на 13.09.18 в 14:55

Пореден политически цирк предложи четвъртъкът. От две седмици мнозинството ни подгряваше за рокадите в МС след трагедията край Своге, които бяха първа точка в пленарното заседание на НС.

И така и тази точка не се случи, тъй като президентът не е подписал указа за освобождаването на Младен Маринов като главен секретар на МВР и така той не може да бъде избран за министър на МВР, каквото е предложението на премиера Бойко Борисов. А Румен Радев е в Рига за среща на държавните глави от групата Арайолуш, чийто домакин бе Пловдив през 2016 година.

За старта на политическия сезон и ударите под кръста с привкус на водевил в „Ден след ден“ ще говорим с колегата Иво Инджев – автор на книгата „Президент на РБ“.

Мащабен инфраструктурен проект е на вниманието на местния парламент в Пловдив – съветниците дадоха „зелена светлина“ за транспортния пробив под Централна гара, който ще осигури пряка връзка между Центъра и Кючука. Повече очаквам от Димитър Владимиров.

Премиерът Бойко Борисов обеща 10% увеличение на заплатите на всички в бюджетната сфера – за икономическите ефекти и рефлекса върху икономиката ще е разговора с експерта Мартин Димитров.

Ръководството на БАН предлага Костадин Ганев за временно изпълняващ длъжността директор на института, докато се реши неговото бъдеще и ще бъде ли прехвърлен под шапката на МОН. Ще има ли протести, след като синоптиците искаха за директор да бъде възстановен проф. Христомир Брънзов. 5 дни до края на прогнозите, четем на сайта на НИМХ – по темата очаквайте включване от централата на института след новините в 16 ч.

За проблеми в пожарната в Асеновград ще е репортажа на Емилия Куюмджиева.

Протести се очакват на празника на Светия кръст на Кръстова гора – от мястото очакваме включването на Елена Крушкова.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ден на отворените врати в Арменското училище

Основно училище „Виктория и Крикор Тютюнджян” се намира в сърцето на Стария Пловдив сред китната зеленина на хълма Небет тепе. Арменското училище както обичат да го наричат пловдивчани  има 190-годишна традиция на добро образование и възпитание, в него се обучават деца от 1-ви до 7-ми клас както с арменски, така и с български произход. През настоящата..

публикувано на 25.04.24 в 17:30
Надя Василева, председател на БКЗ

Най-много служители в Пловдив се търсят в IT сектора

Работодателите в Пловдив прогнозират, че компаниите в региона, които ще назначават хора в следващите шест месеца, са с 11% повече от тези, които възнамеряват да съкращават работници. Това коментира в предаването "Ден след ден" на Радио Пловдив председателят на Българската конфедерация по заетостта (БКЗ) Надя Василева. Конфедерацията е публикувала..

публикувано на 25.04.24 в 16:33
Мира Радева

Опозицията доказа сила със свалянето на Росен Желязков

Свалянето на Росен Желязков от председателското място в НС от практическа гледна точка няма никаква стойност, тъй като депутатите излизат във ваканция до предсрочните избори. Смисълът беше да се докаже силата на парламентарната опозиция. Това коментира социологът доц. Мира Радева. Тя добави, че според нея партиите, които се обединиха..

публикувано на 25.04.24 в 15:55

Изборите ще бъдат решени от твърдите ядра

"Поисканата оставка на председателя на НС Росен Желязков е в резултат на негодувание от неговата работа - през последните седмици дневния ред за работата на Парламента беше доста "гъвкав", в последния момент се вкарваха точки, свикваха се заседания, включително и за същия ден. Това ядоса  всички останали политически сили, защото въпреки че..

публикувано на 25.04.24 в 10:29

200 специалисти идват в Пловдив за Академия Офталмология

Над 200 офталмолози се събират в Пловдив за участие във второто издание на Академия Офталмология. Форматът на конференцията е единствен у нас и специално създаден за млади офталмолози – млади специалисти и специализанти.  Да открият форума са поканени министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева, председателят на Комисията по..

обновено на 25.04.24 в 09:35