Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ремонтират подлеза до Баня "Старинна" и махат магазините в него

30 хил. лева се отпускат за обновяването на подлеза при Баня Старинна, реши Пловдивксият общински съвет с приетите на днешната сесия изменения на тазгодишния бюджет. 

Сумата е необходима за проектиране, ремонт социализация и  рехабилитация на подлеза между булевардите „Цар Борис III Обединител“ и „Шести септември“. Това  уточни Виктория Чавдарова от дирекция „Финансова политика“.  

Съветникът Божидар Здравков поиска конкретика за използванате на тези средства, а кметът Иван Тотев обясни какво е предвидено за въпросния подлез. По думите му развитието на цялата зона там се свързва с изграждането на многоетажния паркинг при бившия ТЕЛК.  Подлезът при Чифте баня ще се превърне в основен път за преминаване, а сегашният му вид с десетки павилиони не е подходящ за представителен маршрут. Взето е управленско решение подлезът да не се дава на „Общински пазари“, тъй като не е удачно място за търговия.  

Предвижда се жива охрана, камери и възможност за достъп на хора с увреждания, допълни кметът и уточни, че ще се запази единствено търговската част в средата на подлеза, както е било при проектираните му преди 50 години.

Общо 120 хиляди лева се прибавят към тазгодишния бюджет на Пловдив. От тях 60 хиляди са за проучвания за могилата Малтепе, над 17 хил. лв. за съхрананението на експоната от приземния етаж на Природонаучния музей и 5 хиляди лева за закупуването на наркотестове за полицейски проверки на шофьорите. Като допълнителен разход бяха одобрени и 8 хил. лв. за туристически информационен център при Източната порта. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Честваме 187 години от рождението на Васил Левски

С отслужване на литургия в чест на Апостола на Свободата в църквата „Свети Николай“ в Карлово ще бъдат тържествено отбелязани 187-та година от рождението на Васил Левски и празникът на града. Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов, общински съветници, родственици на Левски и граждани ще положат цветя на гроба на майката на Апостола Гина Кунчева,..

публикувано на 18.07.24 в 07:43

Двата чешки хеликоптера за борба с пожарите са на летище "Пловдив"

Двата хеликоптера от Чехия кацнаха на летище Пловдив. Те ще се включат в борбата с огъня утре, тъй като полети се извършват в светлата част на денонощието, съобщи в ямболското село Воден главният секретар на МВР гл. комисар Димитър Кангалджиев. Стоянов: Ситуацията във Воден започва да се овладява, работи се по обезопасяване на 2 съседни села Вчера..

публикувано на 17.07.24 в 21:18

Дълго поле е новата огнена точка в община Калояново (обновена)

Малко след 21 часа бе отворен пътят за Карлово в района на калояновското село Дълго поле. Той бе затворен заради задимяване преди разклона за гара Калояново, причинено от пожар на стърнища от двете страни на пътя и около жп   линията. Огънят е локализиран от два противопожарни екипа.  Близо два часа движението към Карлово се отбиваше през село..

обновено на 17.07.24 в 20:03

Изправят пред съда брутален домашен насилник

Районна прокуратура – Пловдив предаде на съд 30-годишният Цветомир Пенков, обвинен в домашно насилие над 24 годишната Ванеса, с която се живели на семейни начала и имат едногодишен син.  Случаят стана известен в началото на годината, когато жената бе приета в болница след брутален побой с множество тежки травми по лицето и тялото, сред които..

обновено на 17.07.24 в 20:02

Потушен е пожарът край Стрелча, над Сестримо е локализиран

Пожарът край Стрелча е напълно изгасен , съобщиха от МВР - Пазарджик.  В късния следобед бяха потушени последните локални огнища, но дежурни екипи на пожарната ще останат на дежурство през цялата нощ.  Доброволци и служители на гоското стопарство също ще останат на място. Огънят бушува две денощия, изгоряха около 400 декара горски площи. Пожарът,..

публикувано на 17.07.24 в 20:00