Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И Пловдив се включва в световната екоинициатива

| обновено на 15.09.18 в 16:25

Пловдив и областта се включва в инициативата „Да изчистим България за един ден“. Кампанията е част от най- голямата гражданска инициатива в света – World Clean Up Day 2018, в която ще участват доброволци от 150 страни. 


Близо 2000 чувала и 4000 чифта ръкавици раздаде РИОСВ – Пловдив на всички районни и общински администрации.

Към кампанията са ангажирани кметовете и заместник-кметовете на районите в Пловдив, които заедно с екипите си и доброволци са определили за почистване терени в съботния ден. 

Район „Централен“ ще се погрижи за чистотата на Дановия хълм. Администрацията и доброволци от „Тракия“ ще почистват Ботаническата градина. Кампанията в „Северен“ ще се проведе от магазин „Лекси“ по целия бряг на река Марица до пешеходния мост, а в „Западен“ – в парк „Ружа“ и междублоковите пространства на ул. „Ручей“. Администрацията на „Южен“ ще се погрижи за освежаването на парк „Кронщад“ и зелените пространства на ул. „Славееви гори“. 

Чували и ръкавици ще бъдат раздавани на гражданите във всички районни администрации.

Община Асеновград ще почиства всички детски площадки и паркове в града, както и Асенова крепост и манастира „Св. Кирик“. Администрацията на Хисаря ще се погрижи за хигиенизиране на пътя от село Черничево до входа на града и от село Михилци към Хисаря. Сборният пункт е в 9 часа пред читалището „Иван Вазов“. 

Служителите на община Родопи ще почистват замърсения терен между Белащица и Брани поле. От Куклен са определени зелените площи около поликлиниката, парк „Орханели“, ул. „Демокрация“ и ул. „Славянска“. В Перущица ще се чисти около спортната зала, в местността „Норките“, в зелени площи, паркове и градини. 

Депото в Цалапица ще работи на 15 септември и ще приема единствено отпадъци в чували. 


Чували и ръкавици ще бъдат раздавани на гражданите във временни пунктове в шестте района на Пловдив преди и по време на акцията в следните пунктове в Пловдив:

-  Данов хълм – пред Радио – Телевизионния център

-  Северния бряг на река Марица – до магазин „Лекси“

-  Парк „Каменица“

-  Парк „Чайка“

-  Новия парк на ул. „Богомил“

-  Парк „Източна Румелия“

-  Парк „Кронщад“

-  Парк „Ружа“

-  Междублоковото пространство на ул. „Росен“, „Ружа“ и Ранни лист“

-  Ботаническата градина – от страната на район „Тракия“

-  Младежки хълм – до Детската железница




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

12 доброволци от "Пловдив 112" помагат при гасенето на пожара край Хисаря

Все още не е установена площта, която обхваща големият пожар край село Михилци в община Хисаря.  Пожарът не е локализиран. Работи се по всички фронтове, основно от страна на селата Иван Вазово, Песнопой и Михилци.  Огънят е низов, но на малки участъци е преминал и във върхов и е обхнавал смесена широколистна гора. Пожарът се придвижва в посока..

обновено на 13.07.24 в 13:42

Пазарджик наследи още близо 6 млн. лв. дълг от екипа на Тодор Попов

Община Пазарджик е получила иск от близо 6 милиона лева  неустойка заради закъснели плащания към фирмите, които рециклират отпадъците на общината.  Неизгоден договор, сключен от предишния кметски екип със срок до края на 2025-та година, задължава общината да плаща по 115 хиляди лева за всеки просрочен ден на плащанията. В същото време, по..

публикувано на 13.07.24 в 13:40

Спешно набират доброволци за гасенето на пожара край Хисаря

Община Хисаря се нуждае спешно от доброволци, които да помагат на пожарникарите за гасенето на пожара в района на кв. Миромир.  Частично бедствено положение в Хисаря и Калояново заради пожарите Тази сутрин е решителната фаза за гасенето на огнената стихия, затова е необходимо в гасенето да се включат колкото може повече хора. Това..

обновено на 13.07.24 в 13:18

„Хоро при извора“ във Велинград

Велинград е домакин на двудневен фестивал „Хоро при извора“, в който ще се включат над 700 танцьори от всички краища на България и състави от Босна и Херцеговина.  Това е 11-то издание на фестивала, който по традиция ще започне с дефиле на танцовите групи от парк „Вельова баня” до площад „Н. Гяуров” в центъра на Велинград. Там ще е официалното..

публикувано на 13.07.24 в 09:21

В Средна гора остана един, но мащабен пожар между Михилци и Хисаря

Сложна остава обстановката в Средна гора, където вчера горяха четири пожара в района на Хисаря и близки села.  Спешно набират доброволци за гасенето на пожара край Хисаря Две от огнищата вече са потушени, но другите две са се обединили в един пожар, който обхваща голяма площ между село Михилци и Хисаря. Това съобщи пред Радио..

обновено на 13.07.24 в 09:10