Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Алтер его” между иронията и сериозното със Светла Караянева

| обновено на 22.09.18 в 13:15

Около празника на Независимостта се завихря новото 45-то издание на „Алтер его”. 

Очаквайте сблъсък между лиричното „Аз” и сатиричното алтер его на водещия, който ще прерасне в поетичен двубой за надмощие в ефира! 

Седми по ред. До момента резултатът е 3:3. Кой ще дръпне напред – лирикът или сатирикът? Това ще реши гостът на предаването Светла Караянева, която ще встъпи в правата си на независимо жури. С нея ще разговаряме и за датата 22-ри септември, за историческите куриози, за опасните сладости на свободата… Ще звучат стихове, иронични параболи и… още много интересни неща. Ще ги чуете, ако бъдете на нашата честота.

За протокола: Светла Караянева е завършила българска филология в СУ "Св. Кл.Охридски". Работи като преподавател по български език в Аграрен университет – Пловдив. Автор е на два учебника по български език за чуждестранни студенти и на стихосбирките: „Татковина” (1997), „В ъгъла на чудесата” (1999), „Множество думи” (2002), „Аквариум” (2004), „Късен колизеум” (2006), „Обсерватория” (2010; 2010). Има публикации в редица вестници, литературни списания и сборници. Наградена е със Златен плакет за поезия от Третия национален поетичен конкурс на VTV и Сребърен дъбов лист (І награда) от конкурса "SMS - поезия" (НДК, 2005), втора награда от Националния конкурс за поезия "Яворови дни" (2006), годишните награди за поезия на Дружеството на писателите – Пловдив (2005, 2007).  

Не пропускайте новия брой на „Алтер его”, независимо от конюнктурата, за да се убедите дали водещият ще каже това:

Бърка се в джоба

бедната нация:

глоба след глоба –

глобализация!

„Алтер его” се излъчва премиерно в събота след новините в 15 ч., а повторението е в неделя от 6 часа сутринта. После ни качват на сайта на Радио Пловдив. На вас ви остава просто да ни слушате. Без да сте послушни! 

Автор и водещ: Петър Краевски




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Григор Димитров

Гришо на четвъртфинал на US Open след пълна драма

Григор Димитров се класира четвъртфиналите на Откритото първенство по тенис на САЩ. Поставеният под №9 българин победи №6 в схемата Андрей Рубльов (Русия) с 6:3, 7:6 (3), 1:6, 3:6, 6:3. Срещата продължи 3 часа и 40 минути. За място на полуфиналите Димитров ще играе срещу Франсис Тиафо. Американецът преодоля екзекутора на Джокович - Алексей Попирин от..

публикувано на 02.09.24 в 09:34
Без победител в мача на

"Железничарското дерби" завърши 1:1

"Локомотив" (Пловдив) и "Локомотив" (София) завършиха 1:1 в "железничарското" дерби от седмия кръг на Първа лига. На стадиона в парк "Лаута" гостите поведоха още в 40-ата секунда чрез Красимир Станоев, а това се превърна и в най-бързия гол от началото на сезона. Стоянов прати неспасяемо далечно воле в мрежата на домакините. Възпитаниците на Любослав..

публикувано на 01.09.24 в 19:20
Укаки върна

"Ботев" победи с 1:0 ЦСКА в дебюта на Томаш

"Ботев" (Пловдив) се наложи с 1:0 като гост над ЦСКА в среща от седмия кръг на Първа лига. Единственото попадение в мача бе дело на Ехидже Укаки в 58-ата минута. Така „армейците“ записаха пета загуба от началото на първенството при дебюта на Александър Томаш.  "Ботев" получи отлична възможност да поведе в резултата още във 2-ата минута, когато Християн..

публикувано на 31.08.24 в 09:42

Дербито ЦСКА - "Ботев" пряко по Радио Пловдив

ЦСКА приема "Ботев" (Пловдив) на стадион „Локомотив“ в София в дебюта на новия старши треньор Александър Томаш. 45-годишният специалист бе обявен за нов наставник в сряда вечерта, след като по-рано пристигна на клубната база в Панчарево. Той идва при „армейците“ от "Спартак" (Варна), който започна силно новия сезон след завръщането си в елита за сметка..

публикувано на 30.08.24 в 16:51
Мартин Папанов

Обиколката на България завърши със скандал

Италианецът Матео Малучели от японския отбор "Джей Си Ел Укьо" е шампион в 71-вото издание на Колоездачната обиколка на България.  Надпреварата завърши със скандал и над два часа разглеждане на контестации от страна на съдиите заради победата на българина Мартин Папанов от отбора на "Цар Симеон" в последния пети етап - 123 километра от Сливен до..

публикувано на 30.08.24 в 12:49