Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силен вятър събори дървета и пътни знаци в Пловдивско

| обновено на 25.09.18 в 09:25

Силният вятър в Пловдив събори дървета тази нощ. Осем сигнала за паднали клони и дървета са получени на дежурния телефон на общината. 

Едно от тях е паднало на оградата на стадион "Ботев", а друго - близо до СУ "Васил Левски". Паднали клони има и по бул. "Найчо Цанов", ул. "Богомил" и ул. "Шумен". Екипи на ОП "Градини и паркове" вече работят по отстраняването им, съобщи директорът Стоян Алексиев. 

Дървета са паднали още и в Брезово и Белащица. 

Всички пътища от републиканската пътна мрежа в Пловдивска област са почистени от паднали дървета вследствие на силния вятър, съобщиха дежурните диспечери от Областно пътно управление - Пловдив. 

Най-сериозно е било положението снощи по пътя Пловдив - Карлово, където при разклона до село Михилци е паднало дърво, но то е било отстранено своевременно и до затваряне на пътя не се е стигнало. 

Силният вятър снощи е съборил билборд и пътни знаци по пътя Пловдив - Асеновград. Пострадали няма. Съоръженията вече се укрепени.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Трима пострадаха при две катастрофи в пловдивско

16-годишен моторист е в тежко състояние след катастрофа край пловдивското село Ръжево, други двама са ранени след пътен инцидент в Пловдив. Младежът е настанен в пловдивска болница, след като падна с кросовия си мотор в канавка между селата Ръжево и Ръжево Конаре. Обстоятелствата около инцидента не са изяснени, тъй като пострадалият все още не..

публикувано на 09.07.24 в 12:10

Два пъти повече отличници на изпита по химия от тези по биология в МУ-Пловдив

Шестиците по химия са два пъти повече от отличните оценки по биология. Това показват резултатите от кандидатстудентския изпит в Медицински университет – Пловдив  за магистърските специалности  „Медицина“, „Дентална медицина“ и „Фармация“. На него се явиха 1206 кандидати от подалите документи 1243. Те писаха по вариант 1, който бе изтеглен в деня на..

публикувано на 09.07.24 в 11:18

ВиК-ремонт ограничава движението по част от бул. Васил Априлов за два месеца

От днес до 15 септември  се въвежда временна организация на движението по  бул. „Васил Априлов“  в Пловдив  в отсечката от кръстовището с бул. „Шести Септември“ до моста на река Марица . Причината е подмяна на част от водопроводната мрежа и реконструкция на западното платно в посочения участък. Колите, включително и автобусите на градския транспорт,..

обновено на 09.07.24 в 10:22

БСП-Пловдив: Арестът на Златомир Дьовленски е политическа поръчка

Градският съвет на БСП - Пловдив изказва пълна подкрепа  за Златомир Дьовленски - председател на Национално движение "Русофили" - Пловдив и член на Изпълнителното бюро на ГС на БСП в града. Това пише в декларация, изпратена до медиите от местната структура на социалистите в Пловдив. В нея се посочва, че в БСП са обезпокоени от вчерашния..

публикувано на 09.07.24 в 10:20

Внимание, горещо време!

За цялата страна за днес е в сила жълт код за опасно горещо време. Бъдете внимателни – очакват се много високи температури. Възможни са здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца. В днешния вторник времето отново ще е слънчево и горещо. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Температурите ще се повишат с още 2 – 3..

обновено на 09.07.24 в 09:27