Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Смолян арестуваха контрабандни цигари за 200 000 лева

Контрабандни цигари за около 200 хиляди лева заловиха полицаи от Смолян. Задържани са трима мъже, двамата от Кричим и третият от Куртово Конаре. 


В мащабната акция от тази нощ са участвали целия състав на Областната дирекция на полицията, Гранична полиция, Пожарна и Прокуратурата, съобщи апелативният прокурор на Пловдив Иван Даскалов. 

При специализираната полицейска операция са установени и иззети 55 мастербокса цигари без бандерол марка "Мурати" на обща стойност около 192 хил. лв., които са внесени от гръцка територия и са били предназначени за българския пазар. По предварителна информация се касае за контрабандни цигари, разтоварвани на гръцки пристанища.

Цигари са били превозвани с три високопроходими автомобила, преминали през границата в района на с. Буйново. Първият джип, който е бил в ролята на пилотна кола е спрян през нощта в района на с. Грохотно. Шофьорът успял да предупреди за появата на полиция останалите двама контрабандисти, превозвали пратката с цигари. Групата е комуникирала с радиостанции. Вторият джип е успял да се измъкне от мястото на проверката и е задържан по-късно в района на Пампорово. Един от джиповете е блъснал полицейската кола на пътя, опитвайки се да осуети проверката. Контрабандната стока от избягалата от мястото на произшествието кола е намерена по-късно, разтоварена в местност в района на с. Беден, общ. Девин. И тримата контрабандисти са задържани в полицейския арест в Девин. Обвиняемите са от Кричим и с. Куртово Конаре. От полицията предполагат, че този канал през "зелената граница" е действал от около месец.Според предварителни данни контрабандните цигари са били натоварени на джиповете в района на Драма. Двама от задържаните са криминално проявени.

Ще направим необходимото информацията, която дават обвиняемите в обясненията си, по линията на международното правно сътрудничество да достигне до колегите в Гърция, посочи апелативният прокурор на Пловдив Иван Даскалов. Той поздрави служителите на Криминална полиция при ОД на МВР- Смолян за добре свършената работа. Представителите на полицията и държавното обвинение заявиха на пресконференцията, че разкриването на престъпления, свързани с контрабандиране на акцизни стоки е основна линия за разследване, както за прокуратурата, така и за МВР. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пловдивчанин загина при пожар от пламнал климатик

60-годишен пловдивчанин загина при пожар в дома си в Пловдив, пострадала е и жена на същата възраст, съобщиха от пожарната.   Инцидентът е станал миналата нощ в апартамент на 9-я етаж на жилищна сграда на бул. „Свобода“ 1. На място са изпратени два пожарни автомобила със 7 огнеборци от Първа пожарна служба, които са потушили огъня...

публикувано на 09.08.24 в 10:41

Приемат 59 малчугана в ДГ „Зорница“ в район „Южен“

Община Пловдив обяви 59 свободни места в детска градина „Зорница“ в район „Южен“.   Най – много – 28, са свободните места за децата в трета група. 19 са местата за първа група, а най – малко – 12, са свободните места за втора група. Класирането ще бъде на 20-ти август, а срокът за кандидатстване по електронен път е до 19-ти август. Приемът..

публикувано на 09.08.24 в 10:08

Избори на 20 октомври, Горица Грънчарова-Кожарева е служебен премиер

Президентът Румен Радев  определи заместник-председателя на Сметната палата Горица Грънчарова-Кожарева за кандидат за служебен министър-председател, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Двамата ще се срещнат в 10.30 днес в президентството, където Радев ще възложи на Грънчарова да състави служебно правителство. Указът на президента..

публикувано на 09.08.24 в 09:10

Откриват нова хеликоптерна площадка при УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив

Болнично вертолетно летище ще бъде открито официално на територията на Университетска болница „Свети Георги“ в Пловдив в района на Хирургичния комплекс. Документите за регистрация ще връчи министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков.  Това е първото болнично вертолетно летище в Пловдив и десетото в страната.  До мястото, където то..

обновено на 09.08.24 в 08:41

Ученик от Пловдив триумфира на езикова олимпиада в САЩ

Хамза Арслан, който тази година завърши 10 клас в ЧПГИКН „Акад. Благовест Сендов” в Пловдив, се завърна в България с два златни и един бронзов медал, след участието си в  в Глобалните Финали на Teenagle, проведени в Montclair State University, New Jersey, USA. Състезанието се провежда в 4 кръга, като всеки един от финалистите се подготвя с..

публикувано на 08.08.24 в 13:48