Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Съдийския квартал категорично не искат Център за безпризорни деца

| обновено на 28.09.18 в 13:33

Жители от Съдийския квартал се обявиха категорично против плановете на Община Пловдив за разкриване на Център за настаняване от семеен тип и Преходно жилище за деца то 15 до 18 годишна възраст на улица „Стоян Михайловски“ номер 13. 

Те са категорични, че на този терен трябва да се изгради ясла или филиал към детска градина, тъй като местата в района не стигат. На среща със заместник-кмета Георги Титюков беше договорено да се проведе нова през следващата седмица.

Парите за двата центъра са осигурени по „Региони в растеж“, което налага подписката на жителите на Съдийски квартал и специално писмо от Община Пловдив до управляващия орган на оперативната програма.

Георги Титюков днес беше категоричен, че на този терен няма възможност да се изгради изцяло нова детска градина или ясла, тъй като той е маломерен. Там може да се направи само филиал към детска градина с две групи най-вероятно за общо 20 деца, обясни Титюков.

Майките от квартала са категорични, че в момента има сериозен недостиг на места в съществуващите детски заведения в квартала. Принудени сме да водим децата си в ясли и детски градини в други райони на града. Тези 20 места нямат да решат този проблем, но със сигурност ще помогнат. 20 майки няма да висят по спирките по един час на студ и на пек, коментираха протестиращите.

Те изразиха надежда, че днешната среща е поставила началото на диалога.

Към момента решение нямаме, виждаме воля за диалог. Искрено се надяваме, че той ще бъде ползотворен. Защото в противен случай един проблем, който е обещан да се реши – не се решава, а се насажда нов – далеч по-голям. Държим обещанията да се спазват, обясниха жителите на квартала.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Жители на Доспат излязоха на протест пред парламента

До сградата на Народното събрание се провежда протест, с който събралите се граждани искат оставката на кмета на Доспат Елин Радев. Протестиращите не са само от Доспат, а и от други градове. Кметът, който е трети мандат, оказва политически натиск върху тези, които не го подкрепят, заявиха протестиращите. Никой не ни чува в Доспат и заради това..

публикувано на 11.07.24 в 10:15

До 8 години затвор очаква лекарите с измамната схема за физиотерапия

Между 2 и 8 години наказание предвижда законът за двамата лекари, арестувани за документна измама с фиктивните процедури за физиотерапия, с които са източвани пари от Здравната каса в Пловдив.    Арестуваха двама пловдивски лекари за източване на Здравната каса Здравната каса е заплатила 12 900 лв., а фиктивните пациенти по делото са 31...

обновено на 11.07.24 в 08:54

Заради мача "Ботев" - "Марибор" променят движението край Колежа

Заради двубоя между отборите на ПФК „Ботев“ – Пловдив и ПФК „Марибор“ – Словения, който ще се състои на стадион „Христо Ботев“ в четвъртък, се въвежда временна организация на движението. Тя важи за времето от 18.00 ч. до 24.00 ч. на 11 юли, съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта”. Изцяло или поетапно ще се спира..

обновено на 11.07.24 в 08:54

Алея на Сахат тепе вече носи името на Милчо Левиев

Алея на името на прочутия български творец Милчо Левиев ще бъде открита на Сахат тепе в Пловдив. Тя се намира до площадката с шадравана на ул. „Божидар Здравков“. Там е поставена указателна табела с една от най-запомнящите се фрази на Милчо Левиев, монтирани са табла с кратка история за житейския и творческия му път. Именитият пианист, композитор и..

обновено на 11.07.24 в 08:52

Режим на водата в Марково

 Заради силното засушаване, намаления дебит във водните резервоари и високата консумация в село Марково ще бъде въведен режим на ползването на водата. В селото вода няма да има вечер в часовия диапазон от 22:00 часа до 5:00 часа на следващия ден. Решението беше взето след среща на кмета на община „Родопи“ Павел Михайлов с управителя на..

публикувано на 11.07.24 в 00:31