Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата разследва пожара в УМБАЛ "Св. Георги"

| обновено на 04.10.18 в 15:59

Над 50 души са били евакуирани снощи заради пожара в учебна зала в клиниката по урология на Университетската болница „Свети Георги“. Наложило се е някои от тежко болните пациенти да бъдат преместени с леглата. Пожарът е възникнал около 3 часа снощи и първо е реагирал дежурният лекар в отделението, който пуснал пожарогасител и не е позволил огънят да излезе извън помещението.

Дежурната сестра съобщи за проблема, засилих се към мястото грабнах първия пожарогасител и направих това, което е редно, каза младият лекар-специализант Тодор Горанов.

Чу се гръм, имаше пушек и почнахме да бягаме. Задимяването бе отвън и отвътре, каза пациент от Димитровград, постъпил за лечение преди три дни.

Започна да мирише на изгоряло, прозорците издрънчаха, виждаше се дим и за минути дойде пожарната, заяви пациентка от Смолянско.

Пожарникарите са пристигнали за 10 минути и са потушили напълно пламъците, уточни проф. Д-р Ангел Учиков от Втора хирургия.  Изгорели са дървени шкафове, стол и дограмата на прозореца в помещението.

В цялото отделение още още мирише на дим, а стените са опушени. Не имало паника сред пациентите по време на пожара. Те отново са върнати в болничните стаи.  Разследват се причините за пожара. Една от версиите е късо съединение.  За последно в учебната зала е имало студенти в сряда, уточни началникът на клиниката по урология професор Иван Дечев. Теоретичните занятия там се провеждат до 18 часа, а след това помещението не се заключва. Не може да се коментира възможността огънят да е тръгнал от цигара, категоричен бе проф. Дечев. 

Районната прокуратура наблюдава досъдебно производство, образувано във връзка с пожара. Извършен е оглед, разпитани са свидетели, предстои изготвянето на експертизи. Разследването трябва да приключи до два месеца. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

ПОбс придвижва процедурата за строеж на новото Околовръстно

Общинският съвет на Пловдив единодушно прие предложението за безвъзмездно прехвърляне на АПИ правото на собственост на недвижими имоти - частна общинска собственост в местността „Бей Кър“ в ЖР “Тракия“ за реализирането на новия лъч на Околовръстното шосе.  Двата имота са с големина около 2,1 дка, като те се намират в зоната на кръстовището, което се..

публикувано на 18.07.24 в 11:48

Обявиха частично бедствено положение заради пожарите в община Карлово

Частично бедствено положение е обявено със заповед на кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов заради пожарите в региона. То е в сила за селата Пролом, Мраченик и град Баня. Пожарът в Средногорието още не е локализиран.  В центъра на село Пролом е разположена водоноска, която може да изстрелва с оръдия вода, за да се гасят пламъците,..

обновено на 18.07.24 в 11:45

Левски е нашата национална съвест!

Пред паметника на Левски на Бунарджика Пловдив отдаде почит към великото дело на Апостола по случай 187 години от рождението му. „ Както никой друг от нашите национални водачи, Левски заявява, че българският народ се нуждае от достойни хора, които да го водят по пътя на благоденствието. Щото така ще бъдем равни на другите европейски народи...

публикувано на 18.07.24 в 11:43
Димитър Главчев

Премиерът Димитър Главчев отива при пожара в Отец Паисиево

Министър-председателят Димитър Главчев ще посети района на село Отец Паисиево, който е сред засегнатите от огнената стихия, съобщиха от правителствената информационна служба.  На място с премиера ще бъде също министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, който е и председател на оперативния щаб за борба с пожарите, създаден със заповед на..

обновено на 18.07.24 в 10:40

Обявиха конкурси за директори на 33 училища в Пловдив област

Регионалното управление на образованието - Пловдив обяви на страницата си конкурсите за общо 33 училища, в Пловдив и областта. Това е втората сесия, която търси да назначи ръководители на учебни заведения през тази година. Нов директор ще има Средно училище "Любен Каравелов" - Пловдив. Там Саша Щерева е навършила години за пенсиониране, но остава на..

публикувано на 18.07.24 в 10:28