Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възобновяват движението по пътя Смолян–Мадан

Движението по главния път II-86 Смолян - Мадан, в района на срутището, ще бъде свободно от 6 часа в събота, 6 октомври 2018 година, а не по график.

Преминаването през еднолентовия участък ще се осъществява с помощта на светофарна уредба. Срокът за аварийното укрепване беше удължен заради препоръчаните допълнителни обезопасителни мероприятия, непредвидени в първоначалния проект.

Целта е максимално да бъде осигурено безопасното преминаване, в това число и при зимни условия, уточниха от Областната управа.

Пред Радио Пловдив областният управител Недялко Славова обясни, че по пътя има  изградена метална ограда в най- критичния участък, както и берми- съоръжения, които да поемат нови свличания, самият свлачищен участък от 1.5 км е анкериран и е положена високоякостна мрежа.

Ще посрещнем зимата с изпълнени аварийни мероприятия на пътя, но за трайното укрепване на самото свлачище процедурите изискват повече време.

Недялко Славов коментира и предложението за промяна в районирането  на страната. Според него не е толкова важно намаляването им от 6 на 4 , а как са структурирани.

Трябват повече правомощия администрациите на регионално ниво, за да могат проблемите да се решават на място. В този смисъл важни са ораните на управление, които ще бъдат формирани и как ще работят те.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Гневни брестовичани блокираха Околовръстното на Пловдив

Жителите на Брестовица блокираха за по-малко от час, по време на най-натворения трафик връзката между Пещерско шосе и околовръсния път на Пловдив. Хората протестират заради мръсната вода в селото, но проблемът остава нерешен от четири години. Още преди 17 часа две групи протестиращи тръгнаха от двете посоки на надлеза при детелината на..

публикувано на 24.04.24 в 17:09

Почистиха незаконно сметище край Йоаким Груево

85 тона отпадъци са почистени от нерегламентирано сметище при с. Йоаким Груево. Силно замърсеният терен е край река Въча, а струпаните там отпадъци са извозени до депото в Цалапица, съобщават от РИОСВ – Пловдив. Незаконното сметище е почистено след предписание от екоинспекцията до кмета на община Стамболийски. При планов обход в землището на..

публикувано на 24.04.24 в 14:32

Лидерите на ПП ще се срещнат с хората в Пазарджик

„Промяната последните 10 месеца - какво успяхме и къде сбъркахме? Какво ни очаква?" е темата на дискусията с Кирил Петков, Асен Василев, Николай Денков и Андрей Цеков. Бившият регионален министър ще представи  инвестициите в пътната инфраструктура и общински проекти за 10-те месеца на кабинета „Денков“, със специален фокус за района на..

публикувано на 24.04.24 в 13:58

Пеещите фонтани отново радват пловдивчани

Пеещите фонтани в Цар-Симеоновата градина отново радват пловдивчани и гостите на града. Топлото време тази пролет позволи по-ранното пускане на емблематичните фонтани в работен режим. Музикално-светлинното шоу започва всяка вечер в 21:30 часа от вторник до неделя включително, като единственият почивен ден е понеделник. Поетапно се пускат и..

публикувано на 24.04.24 в 13:54

Министърът на МВР отхвърли обвиненията за провокация срещу Димитър Стоянов

МВР свиква Национално съвещание, след празниците, във връзка спредстоящите избори и противодействие на търговията с гласове, това съобщи в Пазарджик министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.  Интерактивна карта ще следи в кои райони се купуват гласове, каза Калин Стоянов:  "Става въпрос за система, която онлайн дава информация за това къде какви..

публикувано на 24.04.24 в 13:06