Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Растат въпросителните около строежа на новата галерия на "Гладстон"

| обновено на 11.10.18 в 16:32

Община Пловдив има договор с изпълнител за новата галерия на „Гладстон“, а той от своя страна има договор с проектант  - така кметът Иван Тотев отговори на запитванията на кого е проектът, по който се строи сградата. 

По чий проект работи Главболгарстрой, обаче, кметът не съобщи. „Не сме възлагали три проекта, за да ги показваме. Нямаме договор с арх. Петкана Бакалова“, добави Тотев. 


Той заяви, че не  е бил предварително информиран за вчерашната среща на председателя на дружеството на Пловдивските художници Снежана Фурнаджиева с министъра на културата Боил Банов. На нея е поискано министърът да окаже натиск върху кмета, за да бъде одобрен друг проект за галерията на „Гладстон“. 

На това ли се казва диалог и какво си мислят, че няма да разбера за срещата ли, попита Иван Тотев.

Снежана Фурнаджиева потвърди, че е разговаряла с министър Банов за визията на галерията, но определи критиките на кмета като шега, макар и скорпионска. Министър Боил Банов се отнесе с разбиране и обеща съдействие, че отпуснатите от държавата 3,5 милиона лева за галерията ще бъдат вложени за най- добрия вариант на сграда. Всичко, което правя е публично и не е зад гърба на кмета.

От думите на Снежана Фурнаджиева стана ясно, че фирмата – изпълнител има договор с арх. Петкана Бакалова, която е изготвила трети много хубав проект за галерията на „Гладстон“, но той е „орязан“, заради спорове с архитектите

Така беше унищожена фасадата, която е най- интересната част от проекта. В момента върви един осакатен вариант, който се разгледа в ЕСУТ.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

4-ти ден продължава борбата срещу огнената стихия в Калояново и Хисаря

Пожарът между Калояново и Хисаря е овладян и нощта е преминала спокойно.   Заради тлеещи огнища и очакваните високи температури обаче на място остават екипи на пожарната, служители на Горското стопанство, военнослужещи и доброволци.  През нощта в района на селата Иван Вазово и Михилци са били разположени няколко екипа на пожарната, за да..

публикувано на 15.07.24 в 07:32

Следят с дронове пожарите в Средна гора, усложнена обстановка до Иван Вазово

Трети ден продължават пожарите в общините Хисаря и Калояново.  Целият терен на пожара  обхваща над 15 хиляди декара гора и равнинни площи и се наблюдава с дронове. На място днес пристигна началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, който дойде, за да се увери, че ситуацията е под контрол и да съдейства, ако е необходимо, с допълнителни сили и..

публикувано на 14.07.24 в 16:27

Жители на село Брезе протестираха в Девин

Жители на родопското село Брезе протестираха в Девин с искане за подмяна на водопроводната мрежа и ремонт на пътища. Протестиращите се събраха на входа на Девин и в шествие  преминаха близо два километра до сградата на Общината. Издигнаха знамена и плакати с надписи:  "Брезе ще го има" и "Искаме  водопровод и канализация пътищата"...

публикувано на 14.07.24 в 15:24

Локализирани са пожарите в общините Калояново и Хисаря

Локализирани са пожарите в общините Калояново и Хисаря.  Трети ден продължава потушаването на пожарите в Средна гора Екипи на пожарната , горското стопанство, доброволци и военни с техника продължават работа в засегантия от огъня периметър,  съобщи за Радио Пловдив   областният управител на Пловдив  и председател на оперативния щаб за..

обновено на 14.07.24 в 12:27

Трети ден продължава потушаването на пожарите в Средна гора

Трети ден продължава борбата с огнената стихия на територията на общините Калояново и Хисаря, където бе обявено бедствено положение. Огнищата обхващат периметър от 15 хиляди декара гори и равнини площи.  Съдействат и военните от пловдивския 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка.  Основните усилия днес са насочени към потушаването на огъня при..

обновено на 14.07.24 в 12:27