Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В "Срещите" разговор за трудната любов между литература и кино

| обновено на 12.10.18 в 16:54

Тази събота в "Срещите" - разговор за трудната любов между литературата и киното, иначе казано за четвъртото издание на кинофестивала Cinelibri.  

С  Жаклин Вагенщайн, основателка на  фестивала и Димитър Стоянович, главен редактор на L'Europeo повеждаме разговор за големите имена от литературата, по адаптацията, на чиито произведения са създадени едни от най-интересните филми....


Още от категорията

"Извънредни мисли" - недостатъци в предимства

Открихме ли мечтите си във времето на изолация? Кратка пауза в забързаното ежедневие или реална опасност за случване на следващия ден? Въпрос на гледна точка?  Разкрихме ли същността си в огледалото на карантината? Еднакви ли са стремежите ни и какво всъщност е важно и ценно? В един и същи свят, в едно и също време, различнен поглед, случване...

обновено на 10.04.20 в 14:00

В "Срещите" разговор за история и духовен имунитет

Ден преди големия християнски празник Цветница „Срещите” ви предлагат повторение на разговора с Неда Антонова за все още неизлязлата й от печат книга „Безмълвие”-  Греховната младост на Паисий Хилендарски”. Един интересен разговор за историята, защото тя осигурява духовния имунитет на всеки народ.

публикувано на 10.04.20 в 11:48

COVID-19 във виртуална изложба "Плакат" на ученици

Учениците от Националната художествена гимназия  "Цанко Лавренов" - Пловдив твориха при дистанционното си обучение плакати по актуалната тема с коронавируса и неговото разпространение.  Гимназистите от 11 в клас представиха своите произведения в изложбата „Плакат". Всички са от специалност „Рекламна графика“ на НХГ „Цанко Лавренов“. Творбите..

публикувано на 10.04.20 в 08:03

"Извънредни мисли" - спешни мерки за културата

Предполагахме ли всичко, което ни се случи? Допускахме ли половината дори в ума си? Не, извън всеки драматизъм се замисляме, все пак. Когато тишината стане толкова силна,че се чува всяка Космическа прашинка излязла от шумният ни дъх, ни завладява друго Аз.  Подобни метафори са глупост в прагматичността на ситуацията! Ежедневие извадено..

обновено на 09.04.20 в 14:27

Великденският онлайн концерт вече започна

Великденският концерт вече започна , каза в ефира на Радио Пловдив Евгения Тагарева, музикален педагог, композитор, поетеса, създател и директор на Лятна академия „Огънят на Орфей“. Всеки ден качвам видеозаписи на моята фейсбук страница. Идеята за концерта е най-вече в подкрепа за децата. С моите ученици правим три пъти годишно..

публикувано на 09.04.20 в 11:19