Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арх. Валентин Маринов изготвя плана за реконструкцията

Стартира процедурата за реконструкция на стадион "Пловдив"

Общината прави многоетажен паркинг пред стадиона

| обновено на 15.10.18 в 15:25

Старт на реконструкцията на стадион Пловдив дава Общината с процедура по възлагане на обществена поръчка. Първият етап от работата – предпроектна готовност, е възложена на арх. Валентин Маринов и включва работа по всички параметри на кота нула. Стойността му е 15 млн лв.

Кметът Иван Тотев обаче подчерта, че юристите на Общината не са открили документ в архивите, доказващ, че арх. Маринов е носител на авторските права. Според документите, стадионът е построен през 1950 г.  и носител на авторските права е вече покойният арх. Владимир Ангелов. 

Старт на процедурата по възлагане на обществената поръчка – инженеринг, ще бъде дадена след като се произнесе Пловдивският ОбС.

Общината ще стартира конкурсна процедура за проектиране на многоетажен паркинг в горната част на терена пред стадион Пловдив. Магазините в зоната за обществено обслужване в долната част се запазват. 

Предстои да бъде обявен конкурс и за строителството на сграда на Математическата гимназия, за която вече има предоставен терен от 10 дка. 

И двата конкурса ще бъдат обявени по закона за обществените поръчки, уточни още кметът Иван Тотев.

Снимка





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Борисов призова за присъди за умишлените палежи

Като пожарникар не мога да не поздравя моите колеги. Свети Илия е нашият закрилник. Каза в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той каза, че пожарникарите не се нуждаят от оценки на знайни и незнайни партийни фигури. Това касае и военните у нас, политиците трябва да си мерят думите, когато се изказват за тези професии, каза още лидерът на ГЕРБ...

публикувано на 20.07.24 в 11:13

Продължава гасенето на пожара на Беклемето

Създадена е организация за овладяване на пожара в района на Беклемено, съобщават от МВР. Днес на помощ идват пожарникари, които се завръщат от гасенето на пожарите в Гърция, както и 40 военнослужещи с техника на армията. Припомняме, че остава в сила частичното бедствено положение в Отец Паисиево, Песнопой и Иван Вазово. Големият пожар в района..

обновено на 20.07.24 в 08:43

Днес е Илинден

На 20 юли, в разгара на най-горещите дни, православната ни църква чества паметта на старозаветния пророк Илия. За почитта на народа ни към Божия угодник свидетелстват множеството православни храмове на негово име, където от незапомнени времена се отслужват празнични литургии в негова чест.  Житието му е наситено не само от неизброими Божии чудеса,..

обновено на 20.07.24 в 08:43

Регионална академия на МГЕРБ се провежда в Пловдив

Над 100 младежи от областите Пловдив, Пазарджик, Хасково, Смолян и Кърджали ще се включат в Регионалната академия “МГЕРБ за твоя регион”. Форумът се организира от фондация „Ханс Зайдел“ и Сдружение “Граждани за Европейско Развитие на България”.  Регионалната академия ще бъде открита от председателя на Младежката организация на ГЕРБ Георг Георгиев и..

обновено на 20.07.24 в 08:43

В Карлово почитат жертвите на "Страшното"

Навършват се 147 години от „Страшното” в Карлово. През 1877 г. карловци изживяват най-страшните шест месеца. Тогава турска войска и башибозук нахлуват в града и избиват 800 души - свещеници, учители, лекари, търговци, занаятчии.  Хиляди семейства оплакват своите погубени близки. Пред паметника на загиналите в двора на храм „Свети Николай“ в..

обновено на 20.07.24 в 08:42