Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Зелените очи на вятъра" - довечера в Петното на Роршарх

Здравка Евтимова  гостува в  литературния салон Spirt and Spirit в клуб Петното на Роршах, за да представи новия си роман  „Зелените очи на вятъра“, издание на Жанет45.  

„ Винаги е имало силни на деня,  които трансформират унижението в мерна единица за своя възход.  Книгата ни запознава с онези, които се изправят срещу тях“, казва писателката. 

Модератор на срещата  е Александър Секулов, началото е в  19ч. 

Здравка Евтимова е автор на няколко романа и сборници с разкази. Превеждана е в САЩ, Канада, Великобритания, Австралия, Германия, Франция, Индия, Русия, Полша, Чехия, Словакия, Македония и Сърбия. Нейни разкази са четени по ББС, Лондон.

Превела е повече от 25 романа от английски, американски и канадски автори на български език, превежда произведения на български писатели на английски език. 

Член е на Съюза на българските писатели и на Лигата на писателите на Великобритания, област Йоркшър-Хамбърсайд. Член е на българския ПЕН-клуб.


Още от категорията

Нейчо Дойчев с изложба в галерия "Капана"

„Еволюция едно“ от Нейчо Дойчев в Галерия „Капана“ с вход свободен От 22 септември до 8 октомври „Еволюция едно“ - изложбата, която известният художник Нейчо Дойчев – Д’Нейчо откри в Галерия „Капана“ към Градската галерия на Пловдив, ще бъде с вход свободен за всички посетители. Авторът поема разходите за това като жест към почитателите на..

публикувано на 22.09.20 в 12:24
Есенна симфония, К. Жиков

Картините на Костадин Жиков показва галерия "Възраждане"

Тази вечер галерия „Възраждане“ ще представи за първи път в Пловдив изложбата „Родопски сънища“ на Костадин Жиков.  В 18:00 ч. в двора на галерията ще има приветствие към гостите и ще стане откриването на изложбата.  Експозицията ще продължи три седмици, до 12.10.2020 г.  Краси Алексиева казва: "Показваме пейзажната концепция на един деликатен..

публикувано на 22.09.20 в 09:48

В "Срещите" - разговор за  историческата памет

Защо ни е потребна историческата памет? Нали  според едни тя, паметта, не е снимка на случилото се, а възстановка.  Според други - тя  е и изкуството да се забравя... Да, но кой да е селекционерът?  И защо един Ататюрк, например,  накарва да се пренапише изцяло историята на Турция?   На 22 септември, в Деня на Независимостта,  „Срещите” ви..

обновено на 22.09.20 в 09:40

Благотворителен концерт в Пловдив за млади медици

Официалното учредяването на фондация „Млади медици за България“ е тази вечер в зала С.И.Л.А. – Пловдив. Президентът Румен Радев ще участва в тържеството. По време на церемонията държавният глава ще приветства учредителите и младите медици. Организацията има за цел да подкрепя настоящи и бъдещи медици, да ги мотивира да остават и да се развиват..

публикувано на 22.09.20 в 09:13

Преге - предаване за света на книгите, 19 - 25 септември

В предаването за книги на Радио Пловдив на 19.0 9.2020г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Николо Макиавели. Флорентински истории. 46 стр., ок. 5А, Милениум, 2020. У. Х. Одън. Скиталецът. 142 стр., ок. 3А, Фама, 2020. Терез Ан Фаулър. Хубав квартал. 360 стр., ок. 4А, Обсидиан, 2020...

публикувано на 21.09.20 в 10:06