Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВР-Пловдив ще изплати на съдебните лекари 24 хиляди лева за експертизи

До момента Областната дирекция на МВР - Пловдив е изплатила над 65 000 лв. на съдебните медици за възложени от разследващи полицаи експертизи. Заради заканата на съдебните медици в града да протестират заради неполучените хонорари от Дирекцията уточняват, че правят всичко възможно за регулярното изплащане на възнагражденията на вещите лица по възложените експертизи. 

Справка от ОД на МВР – Пловдив сочи, че такива плащания са извършвани през януари, април, юни и август, като общата сума възлиза на 65 217 лв. До края на октомври още 23 804 лв. ще бъдат разплатени за извършени експертизи, уточняват от пловдивската полиция.

Тези плащания се извършват в рамките и съгласно утвърдените разходи по бюджета на МВР, които представляват съществен дял от разходите за издръжката на цялото ведомство. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Изправят пред съда брутален домашен насилник

Районна прокуратура – Пловдив предаде на съд 30-годишният Цветомир Пенков, обвинен в домашно насилие над 24 годишната Ванеса, с която се живели на семейни начала и имат едногодишен син.  Случаят стана известен в началото на годината, когато жената бе приета в болница след брутален побой с множество тежки травми по лицето и тялото, сред които..

публикувано на 17.07.24 в 15:36

Вятърът затруднява борбата с пожара край Отец Паисиево

Продължава гасенето на големия пожар в Средна гора, обхванал близо 10 хиляди декара на няколко фронта. На този етап няма опасност за селата Отец Паисиево, Пролом, Бегово и Сърнегор, но вятърът затруднява работата на огнеборците.   Пожарът от калояновското село Отец Паисиево в момента гори над селото в посока брезовското село Сърнегор. Другата посока..

публикувано на 17.07.24 в 14:09

Пожарът край Отец Паисиево се разраства

Сложна остава обстановката в Средна гора  край калояновскто село Отец Паисиево. Пожарът  е обхванал 9 хиляди декара и е на четири фронта. С тежка техника се правят просеки, за да не се разпространи огъня и да навлезе в селото, както и в по-голям периметър, за да бъдат защитени карловското село Пролом, калояновското Бегово и брезовското Сърнегор...

обновено на 17.07.24 в 12:14

Пожарът край Стрелча е локализиран

Пожарът край Стрелча е напълно локализиран. Продължава прокарването на просеки и неутрализирането на локални огнища. В момента на терен са над 100 души, огнеборци, лесничеи и доброволци.  Ограничаването на огъня, с тежки машини, продължи през цялата нощ. Следствие на голямото движение на тежка техника, днес се повреди главния водопровод на Стрелча...

обновено на 17.07.24 в 12:14

Продължава борбата с огъня край Отец Паисиево

 Продължава гасенето на големия пожар край пловдивското село Отец Паисиево. Няма опасност за жителите на селото, смята Васил Димов, директор на пловдивската дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ И днес в помощ на пожарникарите и служитеите на горското стопанство се включват военнослужещи. При необходимост в гасенето ще действат..

обновено на 17.07.24 в 12:01