Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдивчани поискаха оставката на вицепримиера Валери Симеонов

| обновено на 23.10.18 в 07:32

Десетки хора се събраха в Пловдив, за да поискат оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Протестът бе по повод думите му, че майките на деца с увреждания са кресливи, а децата – уж болни.


Родителите на децата с увреждания бяха облечени в познатите черни тениски „Системата ни убива“ и носеха плакати с различни надписи. С възгласи „Оставка“ и  лозунги до инвалидните колички те се отправиха към сградата на Централна поща, където символично бе пуснато писмо с попълнена бланка за оставката на Симеонов. Като импровизирана трибуна за своите искания протестиращите използваха микрофона на уличен музикант. 

Грозно и срамно изказване. Гневна съм, каза Даниела Петрова - майка на 17-годишно дете, което страда от аутизъм.

Тук съм, защото ме е срам. Знаехме какво се случва на тези хора, а не направихме нищо, каза пловдивчанка с две малки деца.

Ангел Георгиев от пловдивската структура на партия „Възраждане“ отбеляза, че  организират протеста най-вече от човешки и морални съображения. Сред протестиращите, в качеството им на граждани, имаше и местни общински съветници.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Премиерът обеща помощ за пострадалите призова темата с пожарите да не се политизира

Служебният премиер Димитър Главчев заяви, че проблем с оставката си няма, защото и преди го е доказвал. В отговор на искането на част от парламентарните формации той и вътрешният министър да подадат оставки заради несправяне с пожарите, той призова депутатите да напуснат климатизираните зали и на място да се информират за тежката ситуация, която..

публикувано на 18.07.24 в 12:30

ПОбс придвижва процедурата за строеж на новото Околовръстно

Общинският съвет на Пловдив единодушно прие предложението за безвъзмездно прехвърляне на АПИ правото на собственост на недвижими имоти - частна общинска собственост в местността „Бей Кър“ в ЖР “Тракия“ за реализирането на новия лъч на Околовръстното шосе.  Двата имота са с големина около 2,1 дка, като те се намират в зоната на кръстовището, което се..

публикувано на 18.07.24 в 11:48

Обявиха частично бедствено положение заради пожарите в община Карлово

Частично бедствено положение е обявено със заповед на кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов заради пожарите в региона. То е в сила за селата Пролом, Мраченик и град Баня. Пожарът в Средногорието още не е локализиран.  В центъра на село Пролом е разположена водоноска, която може да изстрелва с оръдия вода, за да се гасят пламъците,..

обновено на 18.07.24 в 11:45

Левски е нашата национална съвест!

Пред паметника на Левски на Бунарджика Пловдив отдаде почит към великото дело на Апостола по случай 187 години от рождението му. „ Както никой друг от нашите национални водачи, Левски заявява, че българският народ се нуждае от достойни хора, които да го водят по пътя на благоденствието. Щото така ще бъдем равни на другите..

публикувано на 18.07.24 в 11:43
Димитър Главчев

Премиерът Димитър Главчев отива при пожара в Отец Паисиево

Министър-председателят Димитър Главчев ще посети района на село Отец Паисиево, който е сред засегнатите от огнената стихия, съобщиха от правителствената информационна служба.  На място с премиера ще бъде също министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, който е и председател на оперативния щаб за борба с пожарите, създаден със заповед на..

обновено на 18.07.24 в 10:40

Свързани новини

Митинг-протест пред общината иска оставката на Валери Симеонов

Пловдивската организация на партия „Възраждане“ призовава гражданите на митинг-протест пред сградата на община Пловдив довечера.  Основното искане е за оставката на вицепремиера Валери Симеонов заради обидното му изказване  спрямо  майките на деца с увреждания. В него той ги нарече "кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха..

обновено на 22.10.18 в 15:44