Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Марица" на 140 години, подарява изложба на Главната

Снимка: Михаил Миховски

Първите марки, които проникват в Пловдив, и дават икономическия възход на града. С такава изложба в. „Марица“ отбеляза 140 години от издаването на първия си брой. 

Експозицията може да се види на входа на „Цар Симеоновата“ градина до края на ноември.

Според главния редактор на изданието Руси Чернев е илюзия мнението, че IT-секторът формира заетостта в Пловдив. Това са временни работни места, категоричен бе той. 

По думите му БВП на Пловдив трябва да се прави чрез индустрията, където трябва да се насочат усилията на правителството. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Полицай загина след стрелба на 6-годишното му дете

Полицай от Пловдив е загинал при нелеп инцидент, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.   6-годишно дете е убило баща си, който е полицейски служител.  Момчето е убило баща си със служебния му пистолет на работното му място в базата на Специализираните полицейски сили. Инцидентът е станал към 17:30 ч. Образувано е досъдебно..

публикувано на 12.08.24 в 18:20

Пламна вилната зона на Златосел, гори и край Черничево, изгоряха вили и коли

Два големи пожара се запалиха в района на брезовското село Златосел и гората край Свежен и край хисарското село Черничево. На двете места са изпратени по шест пожарни автомобила, извикани са и два хеликоптера, съобщиха от пожарната в Пловдив. В района на Златосел също е повикан вертолет, тъй като като такова е имало опасност за гората край..

обновено на 12.08.24 в 17:42

Потушиха пожара над Марково (обновена)

Сухи треви се запаблиха по обед в местността Кокарджа над Марково. Три пожарни екипа локализираха бързо огъня и потушипа пожара .   Пламъците горяха извън жилищната зона на пловдивското селото и благодарение на бързата реакция на огнеборците не се стигна до опасност за населението.  Във фейсбук групата на пловдивското село от..

обновено на 12.08.24 в 17:22

Протест в "Южен" заради спрян ВиК ремонт, фирмата го подновява

Жители на пловдивския район „Южен" излязоха тази сутрин на протест срещу забавяне на ВиК ремонт, който е част от големия проект в Пловдив за изграждането на Южен обходен колектор по бул. "Александър Стамболийски".  Изпълнението на проекта започна преди две години и оттогава в района улиците се затварят поетапно, на участъци, за да се..

обновено на 12.08.24 в 16:08

Пазарджишки полицаи протестираха "спонтанно"

Спонтанен протест организиран в социалните мрежи, проведоха полицаи от Областната дирекция на МВР в Пазарджик.    Той е в подкрепа на колегите им, които направиха същото в София.   Акцията на излезлите полицаи е в израз на "несъгласието на служителите с евентуални опити за политическо вмешателство под каквато и да е форма  в работата на вътрешното..

публикувано на 12.08.24 в 14:42