Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бюджетът кърпи дупки, без да решава реални проблеми

Пловдивският депутат от БСП Теодора Халачева разкритикува управляващите за закриването на Обществения съвет към Фонда за лечение на деца.

 „Фондът компенсира много проблеми в детското здравеопазване, а Съветът към него обединява лекари, пациенти, неправителствени организации и представители на медиите, които следят за разпределението и разходването на средствата за терапиите на децата”, подчерта Халачева.

Закриването му ще доведе да непрозрачно изразходване на средства. Сега не е ясно кой ще осъществява контрол

Халачева сподели и основните критики към бюджета, който се гласува на първо четене в парламента. 

Това е бюджет за 45 милиарда лева, но той не прави българите по богати, смята Халачева и товари най-  бедните слоеве от българските граждани. Управляващите го прокламират  като най- социален бюджет, но това не е така. 

В него най- слабите граждани не са защитени, даже те ще понесат основната тежест на предстоящата зима и увеличенията на  цените на стоки от първа необходимост, каза депутатът.

Кърпят се дупки без реални политики и без реформи.

Интервюто с Теодора Халачева е в прикачения звуков файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Иво Желев

Наесен отиваме на седми поред избори

Политическите въпросителни на лятото обсъждаме в програма "Точно днес" със социолога от ЕСТАТ Иво Желев. Той  прогнозира и възможностите за изпълнение на третия мандат и дали новите избори са неизбежни. По думите му вече е ясно, че в този парламент не може да се произведе нищо работещо.  "Нито има възможности за мнозинство, нито обща воля, нито..

публикувано на 19.07.24 в 10:28

Два екипа от Аварийно спасяване-Пловдив са на терен и днес

Пожарите наситиха новините, хората изгубиха домовете си, държавата ще даде по 1578 лева на пострадалите семейства. Говорим с доброволците, които са на терен при юли.  Включване в програма "Точно днес" на Георги Влайков  от Аварийно спасяване - Пловдив от мястото на пожара в Карловски регион.  Той подчерта, че остават на терена на вече..

обновено на 19.07.24 в 10:05

Само за 24 ч. събраха 20 000 лв. за екипировка на доброволците

В програма "Точно днес" на Радио Пловдив говорим с Манол Пейков, народен представител от ПП-ДБ за поредната му акция, за дарения с код екипировка за доброволците За по малко от 24 часа успяхме да съберем 20 000 лева и днес ще закупим първите необходими атрибути за борба с огъня, каза за Радио Пловдив Манол Пейков. „Говорих с Георги Влайков от..

обновено на 19.07.24 в 10:05

100% е изпълнен приемът в МУ - Пловдив, след второ класиране

След второ класиране на 100% Медицински университет - Пловдив изпълни държавния план-приeм. По традиция най-голям интерес има към специалностите "Медицина", "Дентална медицина" и "Фармация". Там се полага и изпит-тест по биология и химия. В програма "Точно днес" говорим със заместник-ректора проф. д-р  Веселина Горанова , с коментар на КСК 2024...

публикувано на 19.07.24 в 09:45

Карлово чества 187 години от рождението на Апостола

С тържествена Света литургия на 18 юли в храм „Св. Николай” започна отбелязването на 187 години от рождението на Васил Левски и Празник на град Карлово. Кметът на общината д-р Емил Кабаиванов, официални гости и граждани положиха цветя и се поклониха пред гроба на Гина Кунчева - майката на Апостола. На площад „Васил Левски“ д-р..

публикувано на 18.07.24 в 13:33