Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бившият шеф на полицията в Раковски - окончателно в ареста

| обновено на 13.11.18 в 14:47

Пловдивският апелативен съд отхвърли молбата  на бившия началник на полицейското управление в  Раковски Георги Илиев за по-лека мярка за неотклонение.  

С това окончателно решение той остава в ареста до началото на делото срещу него. 

Срещу Георги Илиев  е повдигнато обвинение за вземане на подкуп в размер на 20 000 лева чрез изнудване и злоупотреба със служебно положение. 

Апелативните магистрати приеха, че  въпреки отстраняването му от длъжността началник на РУ на МВР гр.Раковски, както и дисциплинарното му уволнение от  5-ти октомври тази година, при по-лека мярка за неотклонение той все пак би могъл да възпрепятства правосъдието. 

От събраните до момента  доказателства може да се направи извод, че бившият полицейски шеф все още има достатъчно влияние, за да въздейства на свидетели и обвиняеми, тъй като двама от тях са на свобода срещу парична гаранция. 

Определението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В Марково ще се проведе общоселско събрание заради безводието

В Марково тази вечер ще се проведе общоселско събрание, на което да се обсъди проблема с недостига на вода и предлагания от ВиК режим за ползване. Като причина за безводието от водното дружество изтъкват засушаването, намаления дебит и повишеното потребление, както и това, че питейна вода се ползва за пълнене на басейни и поливане на..

публикувано на 15.07.24 в 10:46

4-ти ден продължава борбата срещу огнената стихия в Калояново и Хисаря

Пожарът между Калояново и Хисаря е овладян и нощта е преминала спокойно.   Заради тлеещи огнища и очакваните високи температури обаче на място остават екипи на пожарната, служители на Горското стопанство, военнослужещи и доброволци.  През нощта в района на селата Иван Вазово и Михилци са били разположени няколко екипа на пожарната,..

обновено на 15.07.24 в 08:43

Пловдив събира на форум учители в чужбина

Пловдив е домакин на двудневен семинар за учители от българските училища в чужбина. Днес и утре в къща музей „Христо Г. Данов“, Стария град ще се проведе семинар на темата „Учителят зад граница между „Възрожденските“ предизвикателства и методическите решения“. Форумът се организира от екипа на Пловдивския университет „Паисий..

публикувано на 15.07.24 в 08:32

Министър Запрянов ще открие новата полоса в Граф Игнатиево

Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов ще открие официално новата полоса за излитане и кацане в Трета авиационна база в село Граф Игнатиево. Той ще връчи Акт 16 на командира на авиобазата бригаден генерал Николай Русев. В рамките на церемонията ще се извърши пребазиране на самолети МиГ-29 от летище Пловдив, с което се подновява..

публикувано на 15.07.24 в 08:27

Следят с дронове пожарите в Средна гора

Трети ден продължават пожарите в общините Хисаря и Калояново.  Целият терен на пожара  обхваща над 15 хиляди декара гора и равнинни площи и се наблюдава с дронове. На място днес пристигна началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, който дойде, за да се увери, че ситуацията е под контрол и да съдейства, ако е необходимо, с допълнителни сили и..

публикувано на 14.07.24 в 16:27