Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Пазарджик "свива" местата в синята зона

| обновено на 13.11.18 в 17:18

Община Пазарджик планира да намали броя на местата за платено почасово паркиране "Синя зона". Това ще стане след приемането на нова Наредба за организация на движението в община Пазарджик, съобщи кметът Тодор Попов. 


Предвижда се намаляване на платените паркоместа с 535, а действащите ще останат 1335. Близо 230 места за паркиране са в междублокови пространства, които ще бъдат предоставени изцяло на живущите да се разпореждат с тях, обясни Попов. 


Той посочи още, че ще бъдат намалени и абонаментите за паркиране на втори автомобил пред дома, ако жилището попада в платена зона. В момента гражданите заплащат 50 процента от стойността на месечен абонамент за паркомясто, като тази ставка ще бъде намалена на 20 процента.


Друга промяна е платеното паркиране през есента и зимата да бъде във времето от 8.00 до 17.30 часа, а през пролетта и лятото да е от 8.00 до 19.00 часа. 

Новата наредба трябва да се приеме от Общинския съвет. 

Променените условия ще доведат и до избор на нов концесионер. Сега управлението на синята зона е дадено на фирмата „Контракт 7“, за която се твърди, че е близка до бизнесдамата Гинка Върбакова.


Още от категорията

Фенове на Локо блокираха за няколко минути централен булевард

Фенове на Локомотив Пловдив блокираха за няколко минути около 19 ч. централния пловдивски булевард "Цар Борис Трети Обединител". Движението бе спряно и в двете посоки за няколко минути.. Привържениците протестират срещу действията на кмета Здравко Димитров. "Зико - кмет или фен? Оставка", бе написано на два транспаранта, които бяха опънати от фенове на..

публикувано на 19.02.20 в 20:02

Отворено писмо - 2

Скъпи слушатели и читатели! Благодарим за подкрепата! Продължаваме да настояваме за увеличаване на бюджета на Радио Пловдив и за премахване на финансовите дисбаланси в системата на БНР! След проведени срещи с и.д. генералния директор и УС на БНР екипът на Радио Пловдив получи уверение, че поставените проблеми ще бъдат разгледани и ще се направи опит..

обновено на 19.02.20 в 16:12

Проверките за горене на гуми и задимяване стигнаха до "Шекера"

Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив  стартира серия проверки срещу нерегламентираното горене на гуми и различни отпадъци в Шекер махала в район „Северен“.  Те ще се осъществяват съвместно с представители на полицията и на общинския инспекторат. Инспекциите ще се извършват внезапно, включително и през почивни дни...

публикувано на 19.02.20 в 16:05

Открити са телата на изчезналите под връх Ботев баща и син

В местността Паниците край Калофер бяха открити телата на изгубилите се под връх „Ботев“ баща и син от Стара Загора.  В същата местност беше паркирана и колата, която двамата оставят, за да започнат подхода си към върха, каза кметът на Калофер Румен Стоянов:  "Тръгва един калоферец да ги търси. И ги намира. Това е точно водохващането на..

обновено на 19.02.20 в 15:49

Пловдив се преклони пред подвига на Апостола на свободата

Пловдивчани почетоха паметта на Апостола на свободата Васил Левски. В словото си, посветено на 147-ата годишнина от гибелта на великия българин, заместник-председателят на общински комитет „Васил Левски“ Павлина Николова заяви, че българинът носи святото име на Васил Левски в сърцето си и най-големият неразрушим паметник на незабравата е..

обновено на 19.02.20 в 15:48