Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Млади пловдивски актьори с премиера на "Потъване"

Младите пловдивски актьори Мария Миради и Борис Хаджийски представят постановката „Потъване”, откъснала се от класическата рамка и разбирането за театър и съчетаваща в себе си фотография, кино, танц и още нещо.

Премиерата на спектакъла е тази вечер в културен център „Тракарт”, а от екипа обещават, че след първото представление „Потъване” ще се играе в различни нестандартни пространства.

В спектакъла участват Мария Миради и Борис Хаджийски, режисьор е Петър Петров Пепе.  Автор на мултимедията е Стойо Петков, а хореограф -  Гергана Колева. Музиката е дело на Васил Неофитов и Хипнотик Инк. Текстът е на Мария Миради, която е автор и на сценографията. Плакатът е на Атанас Петков и Илия Янакиев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В "Срещите" - за изкуствения интелект и Бог

Ще има ли диалог между Бог и изкуствения интелект?. С Николай Генов, автор на книгата "Виртуалният човек", тръгваме от фантастиката.  Още като тънко ручейче в традиционната литература фантастиката си позволява да отрече онова от Вечните книги: "Каквото е било, е и ще бъде" и да заговори за еволюиращ Бог.  Така ли е наистина?  Слушайте, интересно..

обновено на 26.07.24 в 11:42

Изложба на скулптора Павел Койчев в зала "2019"

Хоризонтално, отвесно, наклонено“ е названието на новата скулптурна провокация от големия български художник Павел Койчев в Зала „2019“ на ул. „Гладстон“32. Авторът представя нови голямоформатни скулптури специално за това пространство. Творбите са абстрактни и цветни. Павел Койчев е роден през 1939 г. в София. Завършил е..

публикувано на 26.07.24 в 07:42

25 години Шекспиров театър в Паталеница

За 25 години в Паталеница са се включили толкова много зрители, актьори, режисьори.  За нас театърът под звездите е кауза, каза Инна Церовска , мениджър на на Шекспирова компания „Петровден“  по повод отбелязването на 25 години Шекспиров театър под звездите в село Паталеница  и представяне на проявите, посветени на годишнината. На 26 юли ще..

публикувано на 25.07.24 в 11:11

Строги мерки за сигурност за тридневния HILLS OF ROCK

Пловдивската полиция огласи мащабни мерки за сигурност по време на големия музикален форум –  „Хилс ъф Рок“.  Предвидено е силно полицейско присъствие в периметъра на фестивала. Мобилни екипи ще патрулират постоянно и ще реагират незабавно при всеки сигнал.  Униформените ще охраняват паркинг зоните за автомобили на посетителите  - пред..

обновено на 25.07.24 в 08:58

Панайот Панайотов открива изложба в Пловдив

Самостоятелна изложба с 56 графики и живописни творби открива художникът и преподавател Панайот Панайотов в новата зала на Дружеството на пловдивските художници, която е на бул. “Цар Борис  III Обединител” 153. Изложбата ще бъде представена от брат му – художника Тодор Панайотов. Панайот Панайотов е завършил Националната художествена..

публикувано на 24.07.24 в 06:46