Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Скопие тръгва по стъпките на Пловдив като кандидат за ЕСК

За значението на престижната титла Европейска столица на културата и опита на Пловдив по пътя към спечелването и подготовката за 2019-та говори кметът на Пловдив инж. Иван Тотев на конференция в Скопие. Срещата е посветена на кандидатурата на македонската столица за Европейска столица на културата.

Смятаме, че тази програма ще бъде чудесна възможност за Скопие да демонстрира капацитета си да създава артистична програма на високо ниво, да подобри културната си инфраструктура, да повиши привлекателността си, да покаже своята европейска принадлежност и да продължава да развива успешно международните си отношения, подчерта кметът на града Петре Шилегов. 

Той изрази възторга си от номинацията на Пловдив за Европейска столица на културата за 2019 г. и благодари на кмета Иван Тотев, че е приел поканата да сподели постижението и опита на града под тепетата. 

Стартиращото мероприятие бе посветено на празника на Скопие 13-ти ноември.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Арестуваха 30-годишен скитник за пожара на Гребната база

30-годишен мъж бе задържан за предизвикан пожар в района на Гребната база в Пловдив.  От полицията уточниха, че минути след 16 ч. вчера във Второ РУ е постъпила информация, че горят тревни площи и дървесна растителност до гребния канал. Огънят незабавно е локализиран и потушен от екип на пожарната.  Голям пожар лумна до Гребната база При..

обновено на 28.07.24 в 18:58

Пожар погълна 4 постройки и къща в Костандово

Пожар изпепели покривите на 2 къщи, както и 3 селскостопански постройки в град Костандово днес следобед. "Къщите са обитаеми, едната е двуетажна, а другата постройка е лятна кухня към едноетажна къща. Слава Богу, няма пострадали хора. Семействата, които живеят в къщите, ще бъдат настанени при роднини и близки", каза пред Радио Пловдив кметът на..

публикувано на 28.07.24 в 18:46

Медицински хеликоптер транспортира пострадал край Смолян колоездач

Медицински хеликоптер транспортира от Смолян до София пострадал колоездач.  Велосипедистът  е пострадал тежко по време на Пампорово Байк фест. Той е 44-годишен гръцки гражданин. Заради инцидента екипи на Аварийно спасяване и Планинската спасителна служба спешно бяха повикани на помощ, съобщиха от Аварийно спасяване във Фейсбук...

обновено на 28.07.24 в 17:54

Полицията с драконовски мерки за пловдивското дерби

Заради пловдивското дерби между "Ботев" и "Локомотив" полицията предприема редица сериозни мерки. Планирано е засилено присъствие на екипи на полицията и на жандармерията на територията на спортната зона и в града, като служителите имат ангажимент към цялостното обезпечаване на обществения ред и бърза реакция при получени сигнали за нарушения...

обновено на 28.07.24 в 17:37

Ограничават движението заради дебрито ПФК „Ботев“ – ПФК ,,Локомотив‘‘

Във връзка с провеждането на футболна среща между отборите ПФК „Ботев“- Пловдив и ПФК ,,Локомотив‘‘- Пловдив на стадион „Христо Ботев“, днес от 18:00 ч. до 24:00 ч., се спира движението на масовия градски автобусен транспорт по бул. ,,Източен“ от кръстовището с бул. ,,Княгиня Мария Луиза“ до кръстовището с бул. ,,Санкт Петербург“. От ОП..

обновено на 28.07.24 в 17:37