Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Няма аргументи да се иска оставката на Каракачанов

Смятам, че утре на коалиционен съвет проблемите ще бъдат решени.

Тези въпроси трябва да се решават „очи в очи“, а не през медиите. Който иска да предлага нещо, да иска нещо – трябва да има мъжеството да дойде и да го направи.Това заяви в интервю за Радио Пловдив Ангел Джамбазки, заместник-председател на ВМРО и български евродепутат по повод ситуацията след оставката в петък на Валери Симеонов. Припомням, че преди дни Волен Сидеров поиска такава да подаде и другия вицепремиер Красимир Каракачанов. Утре на коалиционен съвет на „Обединени патриоти“ се очаква НФСБ да излъчи номинация за вицепремиер.

Не одобрявам оставката на Валери Симеонов. Думите, които каза той, бяха използвани за политически натиск от страна на ДПС. ДПС се е прицелило да извади от управлението силните представители на „Обединени патриоти“. Според мен този натиск успя да извади един от тях. Сега виждате, че БСП, ДПС и господин Сидеров поставят искането и за оставката на Красимир Каракачанов. И аз питам – на какво основание се иска тази оставка? Дали защото той успя да повиши заплатите в армията, дали защото активно работи за придобиване на нова бойна техника и за ремонтиране на старата, дали защото за първи път армията има министър, който мисли за нея 24 часа – седем дни в седмицата?, коментира Джамбазки, който е категоричен, че Каракачанов не трябва да подава оставка от поста вицепремиер, тъй като няма аргументи и логика.

Той подчерта, че ДПС и БСП са се възползвали от легитимния гняв на хората, които се почувстваха засегнати от думите на Валери Симеонов.

Вижте им публикациите в социалните мрежи, вижте участниците в протестите. Почти навсякъде можете да видите работници на транспортни фирми на ДПС, коментира още заместник-председателят на ВМРО.

Цялото интервю с Ангел Джамбазки можете да чуете в звуковия файл.
Още от категорията

ВМРО отдавна е било за президентска република

Нова Конституция, президентска република, намаляване на броя на депутатите, намаляване на правомощията на банките и на частните съдебни изпълнители, както и категоричност за еднонационална държава, свободна от джендър идеологии. Това са част от приоритетите, които ВМРО обяви днес.  "Такива разговори с ГЕРБ има още по време на миналия парламент за..

публикувано на 13.05.21 в 16:28

В секции с много гласуващи може да има и по 2 машини

На днешното си заседание Централната избирателна комисия прие хронограмата за провеждането на предстоящите предсрочни парламентарни избори на 11 юли. Първа задача в него са консултациите при областните управители за съставите на районните избирателни комисии. "Срокът за това по принцип е до 14 май. Ние обаче указахме, че с оглед на изтичащия на 16..

публикувано на 13.05.21 в 16:02

Избори и социални мерки ще са водещи за служебния кабинет

Първото заседание на служебното правителство е днес. Kак започва то, в какви обществено-икономически условия ще се проведат предстоящите парламентарни избори и докато управлява временният кабинет, как ще се прегрупират старите партии?  Анализ на актуалната полуитическа обстановка правим с политолога  Яница Петкова от социологическата агенция "Галъп..

обновено на 13.05.21 в 15:55

Конфликтът Израел-Палестина е религиозен и непредвидим

Причините за въоръжения конфликт между Израел и Палестина е Йерусалим и неговата съдба. На карта е поставена и политическата форма на съществуване на двете държави, смята арабистът проф. Владимир Чуков.   Той смята, че има външни и вътрешни фактори, които са довели до поредната Интифада. Предишните 6-7 години спокойствие експертът обясни с..

публикувано на 13.05.21 в 15:46

България има потенциала да върви напред

Организирането на изборите е конституционната мисия на служебното правителство. То се назначава от президента именно, за да организира провеждането на свободни и демократични избори и да осигури нормалното функциониране на демокрацията“, подчерта преподавателят по Конституционно право в СУ „Кл.Охридски“  доц. Атанас Славов. По думите му..

публикувано на 13.05.21 в 11:30