Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Без сделка с реститутите нови плочки в частния имот на площада няма да има

| обновено на 19.11.18 в 12:26

Община Пловдив подготвя заповед за достъп до частния имот на площад „Централен“, за да ремонтира подлеза на ул. „Гладстон“. По закон за важни инфраструктурни дейности като ремонта на съоръжението имаме право да влезем в имота. След дейностите той се превежда в състоянието, което е бил, обясни кметът Иван Тотев.

В края на миналата седмица 1 от 40-те наследници отново е поискал цена от 1 млн.лв. за имота с площ от 286 квадратни метра до Пощата. Община Пловдив е склонна да плати цената, определена от лицензиран оценител, която е по- ниска от поисканата, заяви Тотев. 

Затова ще се наложи още един кръг преговори с наследниците, обясни градоначалникът. Той бе категоричен, че общината няма да разреши каквото и да е строителство върху частния имот.

Кметът уточни, че преговорите няма да забавят ремонта на целия площад. „Най-рано през март догодина ще се полагат новите плочки, така че до тогава трябва да сме стигнали до споразумение с наследниците“, заяви Тотев.

Паралелно текат и дела между реститутите и общината за отчуждаване или други варианти за придобиване на собствеността върху частния терен. 


Още от категорията

Пловдив помага на Пазарджик за лечение на пациенти с Ковид-19

Пациентите с коронавирус в тежко състояние от Пазарджик ще бъдат лекувани в УМБАЛ Пълмед Пловдив и Уни Хоспитал – Панагюрище, реши Областният медицински щаб в Пазарджик.  Спешната мярка се налага заради продължаващата карантина на медицинския персонал от Интензивното отделение на МБАЛ Пазарджик. Лечебното заведение продължава да обслужва всички..

публикувано на 27.05.20 в 15:41

Д-р Иван Димитров отново обвиняем, отмениха оправдателната присъда

Апелативен съд – Пловдив отмени изцяло присъдата на Пловдивския окръжен съд спрямо доктор Иван Димитров и върна делото за ново разглеждане от друг съдебен състав на същия съд, от стадия на разпоредителното заседание. Подсъдимият беше оправдан от Окръжен съд – Пловдив за това, че на 02.03.2018 г. при условията на превишаване..

обновено на 27.05.20 в 14:20

Пловдивски еколози спасиха две птици от защитени видове

Експерти от РИОСВ-Пловдив изпратиха за лечение в Спасителен център за диви животни в Стара Загора две бедстващи птици от защитени видове.  Керкенез със счупено крило и горска ушата сова с наранено око бяха намерени край Пловдив и прибрани само ден, след като екоинспекцията беше алармирана чрез „зеления телефон“. Керкенезът, наричан още..

публикувано на 27.05.20 в 13:24

Полицаят, покрил телефонни измамници, е с нова присъда

Пловдивският Апелативен съд отмени оправдателната присъда, издадена по едно от двете обвинения срещу бившия началник на охранителна полиция в Трето РУ Стоян Павлов.  Той бе подсъдим преди три години за вземането на 300 лв. подкуп срещу полицейски „чадър“ от телефонни измамници, направили удар за 1300 лв.  Висшият полицай получи условна присъда за..

обновено на 27.05.20 в 13:11
Обща стая в Дневния център към КСУ

Социално заведение има нужда от предпазни средства

Дневният център за пълнолетни с увреждания към Комплекса за социални услуги „Свети Георги“ в Пловдив се нуждае от дезинфекциращ гел за ръце и предпазни шлемове за персонала.  Във фейсбук страницата си социалното заведение се обръща към бъдещи дарители с уточнението:  „На този етап са ни необходими не повече от 10 бр. гелове и 10 бр. шлемове...

публикувано на 27.05.20 в 12:22