Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От сдружението са категорично против безплатен градски транспорт в града

Градският транспорт в основата на рокадите в "Бизнесът за Пловдив"

Самоинициативата на Ангел Стоев е вероятната причина за оставката му, официалната е лични съображения

Най – вероятно Ангел Стоев и Любозар Фратев са подготвили самостоятелно писмото до общината с искане за безплатен градски транспорт в Пловдив, но това предложение категорично не е нито обсъждано, нито гласувано от Управителния съвет на Сдружението „Бизнесът за Пловдив“. 

Това съобщи пред Радио Пловдив Илиян Филипов, член на ръководството на сдружението и нарече това самоинициатива на Стоев, съгласувана с Фратев. 

Отричайки това да е причината за оставката на Ангел Стоев като изпълнителен директор на сдружението, Илиян Филипов съобщи, че официалният мотив за оставката му са лични съображения

Филипов категорично отрече възможността за безплатен градски транспорт в Пловдив и го нарече утопия. Той подчерта, че ако транспортът е общински, тогава, може би, може и да има. Но транспортът в Пловдив се изпълнява от частни фирми и някой трябва да им плаща, посочи Илиян Филипов. 

Що се отнася до това дали ще бъде поискана оставката и на Любозар Фратев като председател на Управителния съвет на сдружението, Филипов призна, че се обсъжда, но конкретно решение още не е взето. 

Единственото сигурно е пуснатото от Ангел Стоев предизвестие за напускане на поста изпълнителен директор, подчерта Илиян Филипов.

Ръководството на сдружението е пуснало обява в търсене на кандидати за нов изпълнителен директор, предстои провеждането на конкурс. Ново заседание на Управителния съвет още не е насрочено.

Сдружението обединява 30 водещи пловдивски дружества.

В прикачения файл Антоанета Петричанска разговаря с трима членове на Управителния съвет на Сдружение „Бизнесът за Пловдив“ – Светозар Василев, Илия Динков и Илиан Филипов.

Снимка




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Иво Желев

Наесен отиваме на седми поред избори

Политическите въпросителни на лятото обсъждаме в програма "Точно днес" със социолога от ЕСТАТ Иво Желев. Той  прогнозира и възможностите за изпълнение на третия мандат и дали новите избори са неизбежни. По думите му вече е ясно, че в този парламент не може да се произведе нищо работещо.  "Нито има възможности за мнозинство, нито обща воля, нито..

публикувано на 19.07.24 в 10:28

Два екипа от Аварийно спасяване-Пловдив са на терен и днес

Пожарите наситиха новините, хората изгубиха домовете си, държавата ще даде по 1578 лева на пострадалите семейства. Говорим с доброволците, които са на терен при юли.  Включване в програма "Точно днес" на Георги Влайков  от Аварийно спасяване - Пловдив от мястото на пожара в Карловски регион.  Той подчерта, че остават на терена на вече..

обновено на 19.07.24 в 10:05

Само за 24 ч. събраха 20 000 лв. за екипировка на доброволците

В програма "Точно днес" на Радио Пловдив говорим с Манол Пейков, народен представител от ПП-ДБ за поредната му акция, за дарения с код екипировка за доброволците За по малко от 24 часа успяхме да съберем 20 000 лева и днес ще закупим първите необходими атрибути за борба с огъня, каза за Радио Пловдив Манол Пейков. „Говорих с Георги Влайков от..

обновено на 19.07.24 в 10:05

100% е изпълнен приемът в МУ - Пловдив, след второ класиране

След второ класиране на 100% Медицински университет - Пловдив изпълни държавния план-приeм. По традиция най-голям интерес има към специалностите "Медицина", "Дентална медицина" и "Фармация". Там се полага и изпит-тест по биология и химия. В програма "Точно днес" говорим със заместник-ректора проф. д-р  Веселина Горанова , с коментар на КСК 2024...

публикувано на 19.07.24 в 09:45

Карлово чества 187 години от рождението на Апостола

С тържествена Света литургия на 18 юли в храм „Св. Николай” започна отбелязването на 187 години от рождението на Васил Левски и Празник на град Карлово. Кметът на общината д-р Емил Кабаиванов, официални гости и граждани положиха цветя и се поклониха пред гроба на Гина Кунчева - майката на Апостола. На площад „Васил Левски“ д-р..

публикувано на 18.07.24 в 13:33