Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общината финансира 42 проекта от културния календар през 2019

Десетият международен фестивал Дни на музиката в Балабановата къща, Международният фестивал Черната кутия и новият проект на Фондация „ЕДНО за Култура и Изкуства“ „Страх“ в областта на изпълнителските изкуства получават от община Пловдив финансиране от 45 хиляди лева за реализирането им през 2019-та година. „Пловдив чете“ е одобрен със сумата от 40 хиляди лева.

Класик Open Air – Пулсът на Пловдив в ¾ и Капана Фест (лято и есен), както и международният балетен фестивал на Буратино ще получат 30 хиляди лева. С 25 хиляди лева ще бъде подпомогнато първото издание на Арт Войс Център „СтоЛица на песента“. Същата сума ще получи и проектът Lost age на фондация Българско историческо наследство.

Трети международен фестивал „Здравей Армения“ получава 27 хиляди лева.

Община Пловдив е одобрила пълното или частично финансиране за общо 42 проекта. Отхвърлени са 6.

До 7- ми декември организациите, които  не са получили пълното финансиране на проектите си, трябва да заявят дали ще ги реализират.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Поетесата Светлана Николова представя "На раменете ми"

Поетесата Светлана Николова ще представи в Пловдив новата си стихосбирка „На раменете ми“ .  Премиерата е тази вечер в читалище „Възраждане“. Книгата е с печата на издателство „Изида“, като повечето стихотворения в нея са отличени с национални и международни награди. „ Бих искала да понеса на раменете си целия свят, но едва ли ще..

публикувано на 28.03.24 в 06:30

Концерт на лауреати на цигулкови конкурси

Тази вечер в Национално училище за музикално и танцово изкуство "Добрин Петков" - Пловдив ще се състои Концерт на лауреатите на цигулкови конкурси ученици в Републикански лицей „Чиприан Порумбеску“ в Кишинев, в класовете на проф. Галина Буйновски и Дария Буйновски. Началният часна изявата  е 18.00 ч. Участници  са: Щефан-Габриел Луце, Виктория..

обновено на 27.03.24 в 14:29

Откриват новия площад "Театрален" в Пловдив

Новият площад "Театрален" в Пловдив ще бъде официално открит днес, на Международния ден на театъра.  Тържеството ще започне в 12.00 часа в двора на Драматичния театър, където ще се съберат представители от всички артистични институции в града и ще започнат своето шествие по Главната улица.  Финалната точка е площадът между улиците „Лейди..

обновено на 27.03.24 в 10:35

Великите европейци - Пабло Пикасо

Истината е по-различна. Синият период е от картини, пълни с тъга и меланхолия – причина е самоубийството на близък приятел на Пабло. Розовият период пък отразява самотата на художника в един град, известен с тълпите по улиците и шумните компании по кръчмите. През 1907-ма, с прочутата си картина „Госпожиците от Авиньон”, Пикасо полага основите..

публикувано на 27.03.24 в 10:33

Премиера на "Обичай ме" в Родопския драматичен театър

Родопският драматичен театър „Николай Хайтов“ в Смолян ще отбележи Международния ден на театъра  27 март с най-новата постановка в афиша си - „Обичай ме“, съобщиха от театъра. Спектакълът е със специалното участие на Йоана Буковска. Най-поставяният европейски комедиограф Себастиен Тиери е вплел в пиесата си „Обичай ме!“ поредица от необикновени..

публикувано на 27.03.24 в 05:48