Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев загуби с 0:1 като гост на Етър

Ботев (Пловдив) допусна минимална загуба с 0:1 от Етър (Велико Търново) в среща от 16-ия кръг на Първа Лига. Двата тима си разделиха по едно полувреме, като домакините бяха по-активни през първата част, докато „жълто-черните“ контролираха случващото се на стадион „Ивайло“ след почивката.

„Виолетовите“ стартираха активно срещата и в първата третина от двубоя имаха превес. В 13-ата минута топката бе центрирана от корнер и Георги Сърмов шутира, но Даниел Кайзер улови без проблеми.

В 20-ата минута Стивън Петков пусна към Тодор Неделев, който стреля от от границата на наказателното поле, а вратарят на домакините спаси. В 23-ата минута Аласана Мане центрира от корнер, Венци Василев засече с глава, но Кайзер се справи и улови.

В 27-ата минута домакините стигнаха до първата отлична ситуация за гол. Аласана Мане пусна отличен извеждащ пас към Румен Руменов, който остана очи в очи с Даниел Кайзер и стреля, а топката се отклони от напречната греда на вратата на Ботев.

В 31-ата минута Мане центрира от корнер и Боджадж засече с глава, но неточно. В последната минута на първата част Георги Сърмов пусна дълга топка към Иван Стоянов, който се пребори с двама защитници на пловдивчани и подаде надясно към Румен Руменов, който на няколко метра от вратата овладя и прати топката в мрежата за 1:0.

След почивката ботевистите заиграха далеч по-добре и диктуваха случващото се на терена. В 52-ата минута Джонатан Перейра проби отдясно и центрира, а защитник изби пред погледа на Стивън Петков, който бе на чиста позиция.

10 минути по-късно Лъчезар Балтанов отправи мощен удар от средна дистанция, минал на сантиметри от гредата на вратата на „болярите“. В 69-ата минута Тодор Неделев пробва удар от фаул от над 30 метра, а Христо Иванов без проблеми улови.

В 71-ата минута Стивън Петков засече центриране отдясно и прати топката във вратата, но попадението правилно бе отменено заради засада. В 76-ата минута Тодор Неделев стреля от фаул от 25 метра, а топката профуча на метър над гредата.

В 82-ата минута Джонатан Перейра стреля изненадващо отдясно по атаката на Ботев, а Христо Иванов внимаваше и улови. Последната възможност за „канарчетата“ бе в 89-ата минута, когато Кристиан Добрев пробва центриране, топката се насочи към вратата, но защитник пред голлинията изби.

БОТЕВ: Даниел Кайзер, Джонатан Перейра, Кристиан Добрев, Димитър Пиргов, Йордан Минев, Радослав Терзиев (46′ Стивън Петков), Тодор Неделев, Лъчезар Балтанов, Густаво Афонсо (76′ Кристиан Добрев), Антонио Вутов, Стивън Петков (74′ Васил Шопов)



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Локо -

"Локомотив" и "Хебър" с равенство 3:3

"Хебър" измъкна точка при гостуването си на "Локомотив" (Пловдив) в мач от 12-ия кръг на Първа лига. Гостите се добраха до равенството с два гола в добавено време. Така тимът на треньора Любослав Пенев остана на шесто място във временното класиране с актив от 12 точки, а "Хебър" e 14-и с пет пункта. Срещата започна отлично за гостите от Пазарджик. В..

публикувано на 13.09.24 в 19:44
Николай Бухалов изтегли жребия за Купа

Нестеров срещу Аревало е първият мач между България и Салвадор

С двубой между Пьотр Нестеров и Марсело Аревало ще бъде дадено началото на дуела между България и Салвадор от турнира за Купа "Дейвис". Това отреди тегленият днес жребий за срещата от Световна група II на световното отборно първенство по тенис за мъже, която ще се проведе на 14 и 15 септември на кортовете на ТК „Локомотив" в гр. Пловдив. Жребият беше..

публикувано на 13.09.24 в 14:06

Локо посреща "Хебър" в 17:00 часа на "Лаута"

С два мача днес стартира изтегленият 12-и кръг в Първа лига. От 17:00 часа "Локомотив" (Пловдив) посреща "Хебър", а от 19:30 "Ботев" (Враца) е домакин на "Спартак" (Варна). "Локомотив" (Пловдив) се намира на шестото място във временното класиране с актив от 11 точки. "Черно-белите" могат да влязат в Топ 4 при успех над "Хебър". Отборът игра контрола в..

публикувано на 13.09.24 в 11:46
Отборът на България за Купа

Капитанът Валентин Димов: Можем да победим Салвадор

Капитанът на тима на България за Купа "Дейвис" Валентин Димов изрази увереност във възможностите на отбора преди предстоящия двубой срещу Салвадор от Световна група II. Той даде пресконференция заедно с помощник-треньора Тихомир Грозданов и състезателите от тима преди срещите на кортовете на тенис клуб "Локомотив" в Пловдив. „Провеждаме лагер тук..

публикувано на 12.09.24 в 13:35
Радост в съблекалнята на

"Марица" се класира за основната фаза на Купата на България

Станаха ясни четирите представители от Югоизток, които ще представят зоната в основната фаза на турнира за Купата на България. Феновете на "Марица" (Пловдив), "Черноморец" (Бургас), "Саяна" (Хасково) и "Розова долина" (Казанлък) ще имат удоволсвтието да подкрепят любимците си в двубой срещу тим от Втора лига. Мачовете ще се играят през октомври, а все..

публикувано на 12.09.24 в 13:07