Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев (Враца) обърна Левски с 3:1 като гост, нов рекорд на Камбуров

Снимка: sportal.bg

Ботев (Враца) поднесе сензацията на кръга като направи невероятен обрат от 0:1 до 3:1 насред стадион "Георги Аспарухов". Победата бе първа за врачани срещу "сините" в София след 32 години, когато побеждават с още по-убедителното 6:3.

Кошмарът за Левски и феновете бе пълен, след като и трите попадения за гостите бяха дело на бивши играчи на Левски - две на Валери Божинов и едно на Валери Домовчийски. Освен това, Хали Тиам получи червен картон, а Славиша Стоянович бе отстранен от резервната скамейка.

Левски остана на четири точки разлика от ЦСКА и на седем от лидера Лудогорец, а Ботев (Враца) се изравни по точки с Черно море и Локомотив (Пловдив) - по 21, като вече мечтае за място в Топ 6.

В същото време Мартин Камбуров вкара 2 гола при победата на Берое с 6:0 над Верея, а Борислав Цонев направи хеттрик. Камбуров вече има 213 гола и 365 мача в елита, като изпревари Стефан Аладжов, Димитър Пенев и Иван Зафиров по брой срещи в "А" група.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Летен “Уикенд в Пловдив”

Съвет по туризъм – Пловдив и Община Пловдив Ви канят на „УИКЕНД В ПЛОВДИВ“ . В града на тепетата на 2, 3 и 4 август ще се проведе Седмото издание на фестивала. Само през този уикенд и тази година ще имате възможност да усетите магията на най-стария жив град в Европа и един от най-старите в света. Възползвайте се от многобройните..

публикувано на 25.07.24 в 15:50

Слушайте мача "Панатинайкос" - "Ботев" по Радио Пловдив

"Ботев" (Пловдив) гостува на "Панатинайкос" с надеждата европейската му приказка да продължи. Двубоят от втория квалификационен кръг на Лига Европа е от 21:00 часа днес на Олимпийския стадион в Атина и ще бъде предаван пряко по Радио Пловдив. "Ботев" преодоля словенския "Марибор" в първия кръг на пресявките, докато ПАО започва от тази фаза. В трети..

публикувано на 25.07.24 в 09:20
Стефка Костадинова

Стефка Костадинова продължава да е най-великата

Великата Стефка Костадинова е родена на 25 март 1965 г. в град Пловдив. Стефка Костадинова е олимпийска шампионка в скока на височина от Атланта през 1996 г. Там поставя и олимпийски рекорд – 205 см. Извоюва и сребърен медал в Сеул през 1988 г. Класира се на четвърто място в Барселона през 1992 г. На 30 август 1987 г. става световна шампионка в Рим с..

публикувано на 25.07.24 в 08:18
Милен Добрев триумфира в Атина

Милен Добрев - последният ни щангист с олимпийска титла

Легендарният ни щангист Милен Дообрев е роден на 22.02.1980 година в Пловдив. Почива след инфаркт в дома си в Пловдив на 21 март 2015 година  Милен Добрев е олимпийски шампион по вдигане на тежести в категория 94 кг от Атина през 2004 г. Двукратен световен и европейски първенец. Първият пловдивчанин, спечелил олимпийска титла в щангите като член на..

публикувано на 25.07.24 в 07:05

"Ботев" кацна безаварийно в Атина, тренира довечера

Отборът на "Ботев" (Пловдив) вече е в Атина преди първия мач срещу Панатинайкос от втория квалификационен кръг на Лига Европа.  Малко след 13:00 часа "канарчетата" излетяха с чартърен полет от летище "София", който продължи един час.  Около 50 привърженици на Ботев също се качиха на полета за Атина, за да подкрепят любимия си отбор в предстоящия мач, а..

публикувано на 24.07.24 в 16:38