Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Кръгла маса обобщава резултатите от дигитално обучение в регионалните библиотеки

Кръгла  маса  на  тема  „Обществената библиотеката – център за дигитално включване на възрастни“ ще се проведе в Народна библиотека „Иван Вазов“.

На нея ще бъдат представени основните резултати от пилотния проект „Дигитални умения за малки и средни предприятия в България“. Той се изпълнява в областите Пловдив, Смолян и Стара Загора и включва обмен на иновативни практики между Латвия и България. 

Целта е да се ускори развитието на регионалните библиотеки като центрове за цифрово приобщаване на гражданите. Работи се за подобряване на цифровите компетенции на служителите на малките и средните предприятия.

Проектът се изпълнява от Фондация „Глобални  библиотеки – България“ в  партньорство  със Сдружение „Произведено в България – съюз на малкия и среден бизнес“ и Латвийската асоциация за информационни и комуникационни технологии. 

Интервю със Спаска Тарандова от фондация „Глобални библиотеки – България“ можете да чуете в звуковия файл

Още от категорията

Започна почистването на опасните дерета в селата Богдан и Каравелово

В карловските села Каравелово и Богдан, които бяха наводнени през есента на миналата година, започва работа на тежката техника, за да се разчисти тинята от деретата на реките. Там вчера бе обявено частично бедствено положение заради застрашителното покачване на нивото на река Стряма от обилните дъждове и снеговалежи. Следи се нивото на водата и в..

обновено на 27.01.23 в 10:28

Пловдив почистен от снега, десетки шофьори от градския транспорт са болни

Всички улици в Пловдив тази сутрин са почистени след падналия снощи първи сняг от началото на зимния сезон, съобщават от общината. Поради очаквания снеговалеж и понижение на температурите от вчера са обработени със сол всички мостове, надлези, основните пътни артерии и велоалеите в града. От сутринта  чистачки почистват автобусните..

публикувано на 27.01.23 в 10:22

Зимната обстановка в региона засега е нормална

Спокойна е зимната обстановка в Пловдивска област и близкия регион.   Обилните снеговалежи обаче  създадоха проблеми в проходите в Средна Стара планина и части от Родопите в края на вчерашния ден.   Ограничения за движение на товарни автомобили са наложени през проходите Троян - Кърнаре, Рожен, Превала и Печинско в Смолянско. Там се очаква..

публикувано на 27.01.23 в 08:32

Заседава парламентарната комисия за Пловдивския панаир

Мащабно изслушване готви следобед временната парламентарна комисия за Международния панаир в Пловдив.  То е за "Установяване на всички факти и обстоятелства, свързани с поемането на пълния контрол на "Международен панаир Пловдив" АД от предприемача и почетен консул на Руската федерация в Пловдив Георги Гергов".  Очаква се да бъдат изслушани..

обновено на 27.01.23 в 07:44

Намаляват градските автобуси заради грипната епидемия

С по един автобус ще бъдат намалени разписанията на 14 от основните линии от градския транспорт в Пловдив от днес до 3 февруари включително.   Причината е обявената грипна епидемия и ваканция на учениците, които намаляват броя на пътуващите.  От фирмите- превозвачи са съобщили и за увеличената заболеваемост сред обслужващия персонал. 

публикувано на 27.01.23 в 07:14