Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Кръгла маса обобщава резултатите от дигитално обучение в регионалните библиотеки

Кръгла  маса  на  тема  „Обществената библиотеката – център за дигитално включване на възрастни“ ще се проведе в Народна библиотека „Иван Вазов“.

На нея ще бъдат представени основните резултати от пилотния проект „Дигитални умения за малки и средни предприятия в България“. Той се изпълнява в областите Пловдив, Смолян и Стара Загора и включва обмен на иновативни практики между Латвия и България. 

Целта е да се ускори развитието на регионалните библиотеки като центрове за цифрово приобщаване на гражданите. Работи се за подобряване на цифровите компетенции на служителите на малките и средните предприятия.

Проектът се изпълнява от Фондация „Глобални  библиотеки – България“ в  партньорство  със Сдружение „Произведено в България – съюз на малкия и среден бизнес“ и Латвийската асоциация за информационни и комуникационни технологии. 

Интервю със Спаска Тарандова от фондация „Глобални библиотеки – България“ можете да чуете в звуковия файл

Още от категорията

Четири пъти повече са желаещите за ваксинация в Пазарджик

С четири пъти са се увеличили желаещите да се ваксинират в Пазарджик за последните 24 часа.  И днес, най-натоварен е кабинетът на регионалната здравна инспекция.  За да се предотврати струпването на хора и опасността от заразяване, директорът на инспекциятад-р Хюля Шериф призова гражданите да посещавати останалите 11 ваксинационни кабинета в областта,..

публикувано на 22.10.21 в 10:18

Тридневна научна конференция в Пловдивския университет

С юбилейна международна научна конференция „Изследвания и образование в математиката, информатиката и техни приложения” Факултетът по математика и информатика  при Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” ще отбележи 50-годишнината си и 60-годишнината на висшето училище, съобщи деканът проф. д-р Ангел Голев.  Миналата година факултетът, който..

публикувано на 22.10.21 в 07:39

Училищата в пет общини минават на ротационен принцип на обучение

Учениците от пет общини в Пловдивска област минават на ротационен принцип на обучение от днес до 4 ноември. Пловдив, Асеновград, Брезово, “Марица” и Перущица са в тъмночервената зона по заболеваемост, отчита РЗИ, което налага въвеждане на ротацията от МОН. По разпореждане на здравната инспекция учениците от всички училища в петте общини преминават..

обновено на 22.10.21 в 07:25

Откриват училищна площадка за баскетбол и футбол

В СУ "Св. Паисий Хилендарски" ще бъде открита мултифункционална спортна площадка на открито "Баскетбол и футбол".  Общата стойност на проекта е 47 160 лв. като той е финансиран по общинската подпрограма „Проектиране и изграждане на нови спортни площадки или ремонти и сертифициране на съществуващи такива, облагородяване на дворни пространства в..

публикувано на 22.10.21 в 07:20

Кметът свиква среща с превозвачите от градския транспорт

Кметът на Пловдив Здравко Димитров свиква среща с превозвачите, които обслужват линиите на обществения транспорт. Поводът са изявленията на някои от тях, че ще спрат да изпълняват ангажиментите си по договор и ще оставят частично Пловдив без градски транспорт.  Целта е да се изясни ситуацията, за да може да се предприемат конкретни действия..

публикувано на 22.10.21 в 07:11