Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кръгла маса обобщава резултатите от дигитално обучение в регионалните библиотеки

Кръгла  маса  на  тема  „Обществената библиотеката – център за дигитално включване на възрастни“ ще се проведе в Народна библиотека „Иван Вазов“.

На нея ще бъдат представени основните резултати от пилотния проект „Дигитални умения за малки и средни предприятия в България“. Той се изпълнява в областите Пловдив, Смолян и Стара Загора и включва обмен на иновативни практики между Латвия и България. 

Целта е да се ускори развитието на регионалните библиотеки като центрове за цифрово приобщаване на гражданите. Работи се за подобряване на цифровите компетенции на служителите на малките и средните предприятия.

Проектът се изпълнява от Фондация „Глобални  библиотеки – България“ в  партньорство  със Сдружение „Произведено в България – съюз на малкия и среден бизнес“ и Латвийската асоциация за информационни и комуникационни технологии. 

Интервю със Спаска Тарандова от фондация „Глобални библиотеки – България“ можете да чуете в звуковия файлПоследвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Дискусионен клуб за консервативни дебати гостува в Пловдив

Дискусионен клуб за консервативни дебати гостува в Пловдив и организира среща със социолозите Андрей Райчев, Кънчо Стойчев и Първан Симеонов.    Дискусията е на тема ,,консервативно и/или либерално” и ще се състои в Регионалния исторически музей. Дискусионен клуб за консервативни дебати е създаден през 2022 година в Стара Загора от..

обновено на 18.06.24 в 06:33

Променят маршрута на №37 в Пловдив

Променят от днес маршрута на линия №37 от градския транспорт в Пловдив , съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“.  Причината е в промяната в организацията на движение по ул. „Даме Груев“, която поема част от трафика след затварянето на Бетонния мост. За да се избегне завоят на автобусите към и от ул. „Охрид“, те..

публикувано на 18.06.24 в 06:33

Земен трус бе усетен в Пловдив

Средно по сила земетресение бе усетено в Пловдив около 20,20 часа тази вечер.  Трусът е бил със сила 4,3 по Рихтер, съобщава на интернет страницата си Националният институт по геофизика към БАН. Епицентърът е бил между Пловдив и Асеновград на дълбочина 5 км. Няма данни за пострадали и разрушения.

публикувано на 17.06.24 в 20:48

Тежък трафик заради затворения Бетонен мост и възстановеното жп движение през града

В първия ден от работната седмица трафикът в Пловдив стана още по-тежък и объркан заради затварянето на Бетонния мост в събота. От общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ увеличиха времетраенето на светофарите на най-натовареното кръстовище – на Сточна гара, съобщи директорът на предприятието Георги Стоилов...

обновено на 17.06.24 в 17:11

Седем души са задържани за трафик на мигранти през Пловдив

Седем души са задържани за трафик на нелеаглни мигранти от Афганистан през нашата страна.  Чужденците са превозвани от българо-турската до българо-сръбската граница. 30-годишна българка от афганистански произход, двама сръбски граждани - на 22 и 23 години, и други четирима български граждани - двама 40-годишни, един на 35 и друг на 43 години -..

обновено на 17.06.24 в 17:09