Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Малкият и среден бизнес се събира в Пловдив

Министерството на икономиката и Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) в партньорство с община Пловдив организират информационен бизнес форум на тема "Искаш бизнесът ти да расте? Ние имаме ноу-хау". 

Форумът ще бъде открит от заместник-министъра на икономиката Лъчезар Борисов в Дома на културата "Борис Христов" в Пловдив.

За участие са поканени представители на всички малки и средни компании от Пловдив и региона. Целта на форума е те да се запознаят с възможностите, които дава програмата "Подкрепа за малкия бизнес" на ЕБВР. 

Представители на Министерството на икономиката ще запознаят участниците във форума с акцентите в Иновационната стратегия на България и Националната стратегия за подпомагане на малки и средни предприятия /МСП/ на Министерството на икономиката. 

Присъстващите ще научат за новите моменти в двете стратегии за следващия рамков период - 2021-2027 г., и за възможностите за подпомагане на бизнеса чрез оперативната програма "Иновации и конкурентоспособност /2014-2020/". 

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия ще представи мерките за насърчаване на конкурентоспособността на МСП и възможностите за подкрепа на малкия бизнес чрез новата Европейска асоциация на организациите за насърчаване на търговията. 

Българската агенция за експортно застраховане ще обясни как износителите и търговците на местния пазар могат да застраховат вземанията си при работа на отложено плащане. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Кметът съобщи за паднали клони след кратка буря в Пловдив

Преди малко повече от час кметът на Пловдив Костадин Димитров написа на страницата си във Фейсбук:  „След кратката буря вчера вечерта в Пловдив има паднали клони. При оглед на терен снощи и след синхронизиране работата на “Градини и паркове” и служителите на Пожарна безопасност установих, че тази сутрин са обработени всички над 20 сигнала. Днес..

публикувано на 04.08.24 в 09:36

Детето от Пловдив, пострадало на плажа в Созопол, вече е контактно

Със стабилни жизнени показатели е детето, пострадало при инцидент с машина за почистване на пясък на плажа в Созопол.  Тази сутрин с 9-годишното момче се влиза в контакт, информират от „Пирогов“.  Нощта е преминала спокойно за детето, което беше доведено по въздух от Бургас до София със самолет „Спартан“. В полета участва медицински екип на..

обновено на 04.08.24 в 09:01

"Кралски пъпеш" от градината на пловдивски фермер се разиграва на търг

За първи път у нас се разиграва търг на „крълски пъпеш“. Инициативата е на един от най-големите фермери у нас - Красимир Кумчев от Пловдив. Пъпешът е отгледан в собствената му градина и е от японския сорт "Юбари", който е най-скъпият в света. Абсолютният рекорд е регистриран в Япония, където пъпеш „Юбари“ е продаден за 46 000 щатски долара...

обновено на 04.08.24 в 09:01

Балканска мотообиколка преминава през страната ни

Сръбски мотоклуб отбелязва своята 20-годишнина с балканска обиколка, която ще премине през страната ни от днес до 9 август. Очаква се групата да е от около 150 мотоциклета.  По програма те ще влязат у нас през ГКПП-Калотина към 17-18 часа днес и ще се насочат към Панчарево.  Утре към 8 часа те ще поемат от столицата и ще се отправят по..

обновено на 04.08.24 в 09:00

Напълно потушен е пожарът на депото в Цалапица

Напълно потушен е пожарът на депото за отпадъци в Цалапица. На място остава дежурен екип огнеборци, водоразпръсквачи  и друга техника на Общинското предприятие “Чистота” – съобщи кметът на Пловдив  Костадин Димитров. Както бе съобщено, РЗИ отмени мерките с препоръки за носене на маски и ограничаване дейностите на открито.   Кметът подчерта..

обновено на 04.08.24 в 09:00