Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

166 абсолвенти получиха дипломите си от Медицинския колеж в Пловдив

На тържествена церемония 166 абсолвенти от Медицинския колеж в Пловдив получиха дипломите си. Средният успех на зрелостниците от всички специалности на колежа е Добър 4,30.

Днес тържествено бяха връчени и дипломите на първите завършили новите специалности на Медицински колеж-Пловдив – „Медицинска козметика“ и „Инструктор по хранене и безопасност на храните“, която е уникална за страната, подчерта доцент Мария Божкова, заместник-директор по учебната дейност на висшето учебно заведение. Тя даде висока оценка на випуска, който днес започва професионалния си път.

Голяма част от абсолвентите на Медицинския колеж предпочитат да останат да работят в България:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Преображение Господне е – празник на промяната и надеждата

На 6 август Българската православна църква отбелязва един от най-светлите си празници - Преображение Господне.  В Пловдив митрополит Николай отслужва светата литургия в едноименната църква в жилищен район „Тракия“, която отбелязва и своя храмов празник. На този ден по стара традиция се извършва освещаване и благославяне на ново грозде,..

обновено на 06.08.24 в 08:47

В Мадан популяризират ползите от кърменето

Регионалната здравна инспекция в Смолян организира инициатива сред жени в Мадан по повод Световната седмица на кърменето.  Акцията за популяризиране ползите от кърменето ще се проведе от 10 до 14 часа днес в миньорския град. Експерти по промоция на здравето ще разпространяват сред бъдещи имайки информационни материали. Служителите на..

публикувано на 06.08.24 в 08:46

Силен вятър в Дунавската равнина, в Пловдив 34°

Жълт предупредителен код за силен вятър издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология за 10 области предимно в Северна България. Предупреждението е за областите Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Плевен, Велико Търново, Габрово, Сливен, Търговище и Русе.  Според прогнозата за времето през деня облачността ще е променлива,..

публикувано на 06.08.24 в 08:29

Прокуратурата иска бияча на Дебора обратно в ареста

Старозагорската прокуратура официално поиска от Пловдивския Окръжен съд връщането в ареста на Георги Георгиев, подсъдим по делото „Дебора“. Той бе пуснат под домашен арест на последното съдебно заседание на 30 юли от Районния съд. Срещу Георгиев има три обвинения - за причинена с особена жестокост и по особено мъчителен начин многостепенна..

обновено на 05.08.24 в 14:46

Рецидивист без билет нападна машинист и кондуктор във влака за Панагюрище

31-годишен панагюрец нападна машиниста на влака Пловдив - Панагюрище, съобщиха от полицията в Пловдив. До агресията се стигнало, след като кондукторът направил забележка на мъжа, който се качил без билет във влака и легнал на няколко седалки. При предупреждението да слезе от композицията пътникът се разярил и първо се опитал да се..

публикувано на 05.08.24 в 13:21