Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев победи с 2:0 като гост Локомотив в пловдивското дерби

Ботев победи Локомотив с 2:0 на неговия стадион в пловдивското дерби от 18-ия кръг на Първа лига. Головете за "канарчетата" отбелязаха защитникът Кристиан Димитров с глава в 48-ата минута и звездата Тодор Неделев, който прехвърли вратаря Мартин Луков с удар от центъра на терена. Така "жълто-черните" излязоха на четвъртото място в класирането с актив от 32 точки, като изпревариха Берое. Старозагорци загубиха с 0:1 у дома от Черно море.

Домакините от Локомотив организираха опасно атака в 15-ата минута, при която Анте Аралица излезе сам срещу Даниел Кайзер, но арбитърът отсъди, че е в положение на засада. "Черно-белите" протестираха с мотива, че Димитър Пиргов покрива техния играч. 

В 23-ата минута Анте Аралица преодоля трима футболисти на "канарчетата", но стреля в тялото на Даниел Кайзер от удобна позиция. 
Четири минути по-късно Аралица подаде на съотборника си Валим Посинкович, който вкара гол във вратата на съперника. Реферът Владимир Вълков обаче отмени попадението, тъй като футболистът на "смърфовете" бе в положение на засада.

Минута преди края на първото полувреме Джонатан Перейра центрира, топката срещна ръката на Абделхаким Буна и футболистите на Ботев поискаха дузпа. Съдията Владимир Вълков прецени, че играчът на Локомотив не е действал с умисъл и не отсъди най-тежкото нарушение във футбола.

"Канарчетата" започнаха по-активно второто полувреме и поведоха в резултата. В 48-ата минута Тодор Неделев центрира от корнер и съотборникът му Кристиян Димитров с глава се разписа за 0:1.

Локомотивци реагираха и се хвърлиха в атаки. В 55-ата минута Валим Посинкович с подаде с пета на Анте Аралица, който обаче се забави с топката и Джонатан Перейра неутрализира опасността.

В 61-ата минута влезлият на смяна Бирсент Карагарен отправи неточен удар към вратата на съперника. След четири минути Антонио Вутов намери Лъчезар Балтанов, който отправи коварен удар, но топката излезе в аут. 

Минута по-късно Тодор Неделев отбеляза второто попадение за Ботев, прехвърляйки вратаря на противника от центъра на терена за 0:2. В радостта си звездата на "жълто-черните" съблече фланелката си и получи жълт картон.

В 75-ата минута Мартин Луков изчисти топката в тялото на Стивън Петков и за негов късмет топката не влезе във вратата му При ответната атака на "смърфовете" Бирсент Карагарен стреля, но Даниел Кайзер запази вратата си.

В 78-ата минута Димитър Илиев стреля с глава, но неточно. Осем минути по-късно съотборникът му Валим Посинкович пробва късмета си, но не улучи вратата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Равенството на половете е отличителен белег на Париж - 2024

Олимпиада 2024 е знакът, с който денят 26 юли ще се запише за историята. Париж събира световния спортен и политически елит, припомнят се послания, изчисляват се шансове за победи и за рекорди, припомнят се символи отпреди векове и се четат днес. Доц. д-р  Боряна Ангелова- Игова е доктор по философия,културолог и преподавател по „Философия на спорта“ в..

публикувано на 26.07.24 в 11:47

"Ботев" запази шансове да продължи след 1:2 в Атина

"Ботев" (Пловдив) си тръгна минимално поражение с 1:2 при гостуването си на гръцкия "Панатинайкос" в първа среща от втория квалификационен кръг на турнира Лига Европа. Александър Йеремейеф и Тасос Бакасетас от дузпа бяха точни за гръцкия гранд през първата част, но в 70-ата минута смяната Ален Корошец върна един гол за "канарчетата". Реферът Давид..

публикувано на 25.07.24 в 23:17

Феновете на Локомотив изкупиха билетите за дербито

От Локомотив Пловдив обявиха, че билетите за гостуването на Ботев Пловдив са изчерпани. "Черно-белите" фенове са изкупили всички от отпуснатите им 1800 билета за дербито в неделя.  "Билетите за дербито с Ботев в неделя са ИЗЧЕРПАНИ!  Всички 1800 пропуска за сектора за гости бяха продадени за отрицателно време, като хиляди локомотивци останаха без..

публикувано на 25.07.24 в 18:01

Панатинайкос се похвали с бомбастичен трансфер

Отборът на Панатинайкос направи бомбастичен трансфер часове преди сблъсъка с Ботев (Пловдив). Гръцкият гранд привлече Матеус Кардосо Лемос Мартинс – Тете от Галатасарай. Футболистът дори вече е картотекиран в УЕФА и ще може да вземе участие срещу “жълто-черните”. Тете е роден на 15 февруари 2000 година и играе еднакво добре по двата фланга на..

публикувано на 25.07.24 в 17:58

Летен “Уикенд в Пловдив”

Съвет по туризъм – Пловдив и Община Пловдив Ви канят на „УИКЕНД В ПЛОВДИВ“ . В града на тепетата на 2, 3 и 4 август ще се проведе Седмото издание на фестивала. Само през този уикенд и тази година ще имате възможност да усетите магията на най-стария жив град в Европа и един от най-старите в света. Възползвайте се от многобройните..

публикувано на 25.07.24 в 15:50