Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутат и тийнейджър дариха книги на читалището в Труд

Народният представител от ПП ГЕРБ Десислава  Атанасова  и 17- годишният Кирил Балдев от Дома за временно настаняване в село Звъничево направиха дарение на книги на читалището в село Труд. 

Идеята се ражда след репортаж в началото на месеца, в който се разказва как читалище „Светлина“ е поругано от младежи, а книжният фонд е пострадал. 

Чрез социалните мрежи младежът се свързва с народния представител и само за седмица успява да събере не само книги,но и средства, с които са закупени  отоплителни уреди и пакети с хранителни продукти за социално слаби жители на селото. 

Кирил разказа, че това е поредната мисия, която прави със свои близки приятели, като до момента младежите са помогнали и други семейства и пенсионери от различни села в страната. Самият той е сирак и иска да помага на хора, които са в затруднено положение. 

Десислава Атанасова коментира и определи  отиващата си политическа година като бурна поради многото обективни фактори.

Като важна новина тя определи гласувания днес Закона за личната помощ и приетия преди това Закон за хората с увреждания, които бяха повод за сериозен дебат, протести и оставки.

Тази година беше година на изпълнените ангажименти и на предизвикателствата. Не само във вътрешнопартиен план, но и свързано с международната обстановка и с решенията, които се вземат не само в България, във времето,когато беше председател на съвета на ЕС, но и сега по време на Австрийското председателство. Всички теми, които касаят правата например  на българските шофьори, които са тема на обсъждане последните два дни на Европейския съвет и на срещата на съвета на министрите.2018 година беше година на изпълнените ангажименти за един по-сериозен бюджет за 2019,вече приет в НС. Надявам се да няма вето на Президента. Бюджет, който гарантира по-високи доходи за работещите в публичния сектор, по-високи доходи за пенсионерите. Все добри новини, които надявам се да внесат стабилност и спокойствие  в българските граждани, коментира народният представител.

Какво каза Десислава Атанасова за предложенията на ГЕРБ за промените в изборния кодекс  и как коментира идеята на БСП да се намалят депутатските заплати може да чуете в прикачения звуков файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Култът към огъня и към слънцето е универсален

"В календара думата "празник" се използва не така, както ние днес сме свикнали. Това са дните, в които хората са правели много неща, за да се предпазят - от природата, да измолят дъжд и т.н. Тези горещнинци - 15, 16 и 17 юли, са познати в чест на огъня. И неслучайно народният календар е свързан и с християнския. Това са дните, в които се почитат..

публикувано на 15.07.24 в 11:04

"Покажи ми Луната" и "Ексорсизмът" в кино "Орфей"

Две прожекции включва днешната програма от фестивала "Филмови нощи във Филипополис". В Лятно кино "Орфей" от 21.10 ч. ще бъде показана лентата "Покажи ми Луната" . Тя представя вълнуващо пътешествие на фона на историческото кацане на НАСА на Луната с мисията на „Аполо 11“. С участието на колоритното дуо Скарлет Йохансон и Чанинг Тейтъм..

публикувано на 13.07.24 в 09:24

Христо Нанев за новата си книга в "Срещи" тази събота

Какво е Атлантида, загадка, реалност...  Защо повече от 2000 години я търсят? Какви са били аталантите?  Разказва Христо Нанев, чиято втора книга за Атлантида скоро ще е на книжния пазар.  Бъдете с радио Пловдив и предаването "Срещи" в събота, след новините в 9 часа.

обновено на 13.07.24 в 08:13

"Централна емисия" - новата стихосбирка на Йорданка Белева

„Централна емисия“ се казва новата стихосбирка на Йорданка Белева , с която авторката отново се завръща към поезията.  Изданието е с печата на „Жанет 45“, а художественото оформление е на Иво Рафаилов. Според поета Йордан Велчев това е една книга, в която смъртта и отсъствията не отнемат, а добавят в живота ни.

публикувано на 12.07.24 в 08:31

Премиера на "Ромео и Жулиета" на Античния театър

Премиера на балета „ Ромео и Жулиета “ от Прокофиев представят Балетът и Оркестърът на Опера Пловдив  в програмата на OPERA OPEN на Античния театър в Пловдив. Постановката е на изтъкнатия световен хореограф  Валентина Турку – ръководител на Балета на театър Марибор, Словения. Тя е автор на хореографията на над 130 балета, оперни и..

публикувано на 12.07.24 в 07:27