Поетът Стефан Икога гостува в "Молескин"

Продължаваме литературния декември със Стефан Икога, който не спира да пише и намира поезия около себе си.

Помним го като победител в София: Поетики, а след по-малко от две седмици ще представи и първата си книга в Зала 4 на НДК (Представяне на "Непукистика" от Стефан Икога). 

Слушайте ни днес от 14:00 по Радио Пловдив, когато Стефан Икога и Стефка Винаги Молескин си говорят за поезия, реклама, музика, готвене, игри и нещата от живота. 

Още от категорията

Преге - предаване за света на книгите, 07 - 12 декември

В предаването за книги на Радио Пловдив на 07.12. 2019г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Сесар Айра. Как станах монахиня. 128 стр., ок. 2А, Лист, 2019. Бронислав Вилдщайн. Къщата на избраните. 368 стр., ок. 3А, Труд, 2019. Цветан Тодоров. Дълг и наслада. Един живот на посредник. 386..

публикувано на 09.12.19 в 11:38

Ванеса Катрин рисува с хора на ансамбъл "Тракия"

В рамките на празници „Светлина и надежда“ в Стария Пловдив участва Ванеса Катрин, която пристигна специално за своя пърформанс от Флоренция. Тя реализира идеята заедно с хора на ансамбъл „Тракия“. Ванеса от 10 години живее в Италия и създава много иновативни проекти, които реализира в концертни зали, дворци и манастири. Любопитното в нейните..

публикувано на 09.12.19 в 10:33

Представят книга за Любомир Лулчев в Пловдив

Премиера на книгата за ясновидеца и таен съветник  на цар Борис Трети „Пророкът на короната Любомир Лулчев“,  ще се състои  във вторник във Военния клуб от 18 часа. Ще се излъчи и филм за него. Дълги години след кончината му, личността на Любомир Лулчев е обвита в забрава и   слухове.  Предсказаното от него  за цар Борис се сбъдва...

публикувано на 09.12.19 в 09:40

Поетично четене с Ина Иванова в "Хеликон"

Поетично четене с Ина Иванова ще се състои тази вечер от 18 ч. в книжарница „Хеликон“ в Пловдив.  Авторката ще чете творби от последната си стихосбирка „Малки букви“ и от бъдещата си книга „Криле от папиемаше“, която предстои да излезе от печат. „Поезията изисква да доизмисляш отново света - така, че да просияе“ – твърди в последното си интервю..

публикувано на 09.12.19 в 06:57

Биг бендът на БНР и звездни солисти с концерт в Пловдив

Биг бендът на Българското национално радио с диригент  Антони Дончев  и звездните солисти  Крейг Бейли ,  Камелия Тодорова и Петър Салчев  ще представят тази вечер в Дома на културата „Борис Христов“ в Пловдив проекта  "Made by Heart" . Оригинална музика, написана и аранжирана от  Крейг Бейли , дългогодишен водач и солист на Оркестъра на..

обновено на 08.12.19 в 09:23