Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арестуваха двама ало измамници

| обновено на 10.12.18 в 16:50

Двама телефонни измамници са задържани в Пазарджик при опит да вземат спестяванията на възрастна жена.  Това са  29-годишен мъж от Банкя и 29-годишна жена от София. 

Те подлъгали 89-годишна пенсионерка, че дъщеря ѝ е в задържана в полицията и трябват доста пари, за да бъде освободена. Жената събрала 2 600 лева и отишли да вземат парите пред дома ѝ, където са арестувани от полицията. 

Изяснява се тяхната съпричаност към други телефонни измами в областта и страната.  От Областната дирекция на МВР в Пазарджик отичтат повишен брой на телефонните имами. 

Наскоро  друга пенсионерка бе успешно заблудена за да се раздели с сумата от 11 300 лева и дори да ги хвърли през терасата. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Гори предприятие за преработка за отпадъци до Царацово (обновена)

Предприятие за отпадъци гори край село Царацово. 12 екипа на пожарната гасят огъня, на място има и линейка. Районът е отцепен в голям периметър от пожарната. Затворена е и отбивката към Царацово.  Няма пострадали хора, няма и опасност за населени места, тъй като село Царацово е на два километра от бушуващия пожар.  В близост до горящото предприятия..

публикувано на 31.07.24 в 19:56

Потушени са пожарите край Баня, Ведраре и "40-те извора"

Почти напълно са погасени пожарите от последните две денонощия край Баня, карловските села Васил Левски и Ведраре, както  и най-големия, в местността "40-те извора", където огънят погълна почти 1500 декара смесена гора.  Огнеборците все още гасят дънери в района на "40-те извора", районът е под наблюдение от страна на горските служители...

обновено на 31.07.24 в 16:57

Пловдив е готов за срещата "Ботев" - "Панатинайкос"

Пловдивската дирекция на вътрешните работи увери, че е създала необходимата организация за охрана на обществения ред и безопасността на движението за футболната среща между отборите на "Ботев" и "Панатинайкос", която ще започне утре в 21 часа на стадион „Христо Ботев“. Преди, по време и след приключване на мача полицейски патрули ще следят за..

публикувано на 31.07.24 в 16:05

Вандали прерязаха въже на детска катерушка в Стамболийски

Неизвестни вандали са срязали въже на носещата конструкция на една от детските катерушки в екопарка в Стамболийски. При огледа е установено, че са прекъснати умишлено почти всички пластове на въжето непосредствено преди вътрешните метални нишки. В Стамболийски откриха общински екопарк Кметът на общината Петър Неделев обясни, че..

публикувано на 31.07.24 в 14:11

12 фирми искат да строят нов мост над Марица в Пазарджик

12 фирми участват в обществената поръчка за изграждането на нов мост над река Марица в Пазарджик. Съоръжението е част от първокласния път между София и Пловдив.  Отворените оферти за  технически проект и строителство са на стойност от 10 до 16 млн. лева, колкото е и индикативната стоиност на поръчката. Средствата са от Агенция „Пътна..

публикувано на 31.07.24 в 13:07