Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Движението по пътищата се нормализира

| обновено на 17.12.18 в 09:42

Тежкотоварните камиони отново могат да се движат по магистрала "Тракия" между Пловдив и София, съобщават от Пътната агенция. Към момента магистрала „Хемус“ е проходима при тежки зимни условия. 30 водачи са санкционирани за навлизане на магистралата, нарушавайки забраната за движение на тежкотоварни автомобили над 12 тона, съобщиха от Пътната полиция. 

Санкцията включва глоба от 300 лева, лишаване на водача от право да управлява за срок от 1 месец и спиране на камиона от движение за 3 месеца.

Движението на леки коли по автомагистралите и другите основни пътища е без ограничения. Старопланинските проходи са отворени. Междувременно от пътната агенция съобщиха, че е възстановено е движението през прохода "Предела"
за всички видове автомобили.

Предупредителен жълт код за силен снеговалеж е в сила за днес в четири области в Северна България-Плевен, Ловеч, Габрово и Велико Търново. Там се очаква да се образува нова снежна покривка от около 10 см. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

3-ма са обвинени за изнудване за 173 000 лв в Пловдив

Прокуратурата в Пловдив повдигна обвинения на трима души за изнудване. Двама мъже и жена са заплашвали и изнудвали 46-годишна жена да им преведе 173 000 лева. Тримата са задържани, а Окръжната прокуратура ги е привлякла като обвиняеми за принуда и причиняване на имотна вреда. Спрямо един от задържаните е повдигнато и обвинение за..

публикувано на 26.04.24 в 10:49

МЗ започва обследването на щетите от градушката в Първомайско

Сформирани са експертни комисии с представители на Областните дирекции "Земеделие", които да обследват незабавно пораженията по насажденията от падналата вчера градушка, съобщават от Министерството на земеделието. По предварителни данни най-много пострадали земеделски площи има в областите Пловдив, Стара Загора и Сливен. Най-засегнатите..

обновено на 26.04.24 в 10:22

Общинските съветници на Пазарджик отложиха намаляването на заплатите си

Общинските съветници в Пазарджик отложиха намаляването на  месечните си възнаграждения , тъй като преди да бъде гласувано, предложението трябва да бъде подложено на обществено обсъждане.То предвиждаше съветниците да получават 20 процента от заплатата на председателя на местния парламент, а не определените в момента 45 процента. Предложението..

публикувано на 26.04.24 в 10:22

Кметът на Пловдив ще посети реновираната ДГ "Еделвайс"

Кметът на Пловдив Костадин Димитров ще присъства в Детска градина „Еделвайс“ в Жилищен район „Тракия“, където бяха изпълнени мерки за енергийна ефективност. След това Костадинов ще посети и обновените детските градини „Десислава“ и „Светлина“. Реновирането на детска градина „Еделвайс“ е на стойност близо 1 млн. и 500 хил. лева., финансирани..

публикувано на 26.04.24 в 08:51

Асеновград представи още 3 спортни обекта за финансиране

Асеновград представи още 3 спортни обекта, за които общината ще кандидатства за финансиране с европейски средства. Ще бъде ремонтиран Градският плувен басейн, който се захранва с минерална вода. Прогнозната инвестиция за това е в размер на 1,5 млн. лева. Вторият проект е за изграждане на закрит плувен басейн в близост до Спортната зала..

публикувано на 26.04.24 в 08:21