Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фотоизложба показва "Другото лице на Столипиново"

Фотоизложба „Другото лице на Столипиново“ ще покаже квартала през погледа на неговите деца и младежи този вторник – 18 декември, от 11 часа в галерийното пространство на Общински съвет. 

Инициативата по проект „Пловдив Заедно: премахване на гетата и граници в кв. Столипиново“ е част от официалната програма на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Тя се реализира от сдружение „Столипиново – Европа 21 век – Пловдив”, което от 2017 година провежда различни дейности в квартала. 

Акцент в тях са фотографските работилници с деца и младежи от 10 до 17-годишна възраст, които ще продължат и следващата година. 

Ежемесечните творчески срещи учат младежите как да боравят с фотографска техника, как да улавят и пресъздават средата около тях, и как да използват въображението си. 

Изложбата е обръщение към публиката, която ще може да се запознае с кв. „Столипиново“ по различен начин – чрез фотосите на младежите и помощта на техните обучители. В изминалите месеци успоредно с фотографските дейности, сдружението организира и спортни тренировки по футбол с по-малките участници. 

През месец май тази година на игрището на „ул. Вратцата“ се проведе състезание между формираните отбори. Интерес към децата от "Столипиново" прояви и екипът на инициативата „The Ball“, който проведе специални тренировки с тях и ги включи в европейската и световна обиколка на „Топката“ – символ на справедливата игра по футбол. През 2019 г. фотографските и спортните дейности по проекта ще продължат с още състезания и творчески изяви на младите участници, както в Столипиново, така и извън познатите граници на квартала.

Представя интересната и многообразна фотоизложба "Другото лице на СтолипиновоНели Благова, експерт "Проекти и събития" на фондация "Пловдив 2019".

Снимка



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Изписват великденски яйца в Етнографския музей

Великденска работилница се провежда на Лазаровден и Цветница в Регионалния етнографски музей в Пловдив.  Майстор Светла Ракшиева ще въведе участницте в изкуството на писането на яйца. Участниците могат да изрисуват собствено яйце и да научат нови неща за неговата символика, традициите и различните начини на боядисване и изписване у нас и в чужбина...

публикувано на 27.04.24 в 10:29

Благотворителен бал помага на деца без родителска грижа

Историческият музей в Пловдив е домакин на благотворителен пролетен бал по случай Деня на танцовото изкуство. Събитието се провежда за втори път и се организира от танцово студио "Magnifique" с ръководител Нора Маршаха и от екипа на музея с директор Стоян Иванов.  Всички събрани средства ще бъдат дарени в подкрепа на развитието чрез изкуство на..

обновено на 27.04.24 в 10:21

Концерти на ансамбъл "Иглика" днес и утре в Дома на културата

Фолклорен танцов ансамбъл „Иглика“ отбелязва 75-годишен юбилей. В две поредни вечери на Лазоравден и Цветница танцовата формация ще представи на сцената на Дом на културата „Борис Христов“ разходка из България в танц и песен от любими за изпълнителите и публиката танцови произведения. В концертите участват настоящи и бивши възпитаници на..

публикувано на 27.04.24 в 09:39

Фестивалът за улични изкуства 6Fest отново е в Пловдив

14-то издание на Фестивала за улични изкуства 6Fest стартира на Площад „Централен“ в Пловдив. Началото на форума поставят две циркови представления на формация Traviecirkus Duo  - Италия, Мексико, осъществяващо гастроли на 4 континента и El NoPalito Clown – моноспектакъл на Йолтик Лопес, основан на импровизация с публиката. Цирковият моноспектакъл..

публикувано на 27.04.24 в 09:33

„Талантите на Смолян“ завладяват Родопския драматичен театър

Фестивалът „Талантите на Смолян“ ще се проведе в Родопския драматичен театър „Николай Хайтов“. Организатори на събитието са Община Смолян, Превантивно-информационният център по наркотични вещества и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.  Целта на фестивала е да откликнем на потребностите за изява на..

публикувано на 27.04.24 в 09:25