Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дарителска кампания за нова Детска онкохематология в УМБАЛ "Св. Георги"

| обновено на 18.12.18 в 13:14

Кампания за набиране на средства за строителството на нов Педиатричен онкохематологичен комплекс обяви Детската клиника на Университетската болница „Св. Георги“ в Пловдив. 

Това стана по време на Празника на дарителите, на който всички благодетели на лечебното заведение получиха сертификати и отчет за използавнето на даренията. 

Изцяло новата и модерна детска клиника ще се строи в База 2, близо до хирургическите клиники на болницата, съобщи проф. Иван Иванов, ръководител на Клиниката по педиатрия и генетични заболявания. Той обясни още, че кампанията е изключително амбициозна като до момента такава  в България до сега не е правена. 

„Най-доброто за нашите деца и онкохематологични пациенти“ e мотото на новата дарителска кампания. 

Под най - доброто се разбира да им бъдат предоставени най - добри условия за лечение, посочи проф. Иванов. По думите му, ще бъде създадена съвсем нова, съвременна и модерна структура, подобна на тези в Западна Европа и Америка, откъдето идват и много от пациентите на пловдивската Детска клиника.

Със създаването на новия Педриатричен онкохематологичен комплекс ще бъде преодоляна съществуващата в момента диспропорция между максимално добро качество на лечение и една стара, амортизирана сграда отпреди 50 години, подчерта проф. Иванов.

Снимка

Детската клиника към Университетската болница „Св. Георги“ в Пловдив предоставя трето, най – високо ниво на компетентност по всички заболявания в педиатрията, посочи проф. Иванов. Тя е единственото подобно лечебно звено в Южна България и в него работят 33-ма лекари, 46 медицински сестри и помощен медицински персонал.

Годишно в клиниката се лукуват близо 3800 малки пациенти, 2/3 от тях са извън Пловдивска област. Само тази година хоспитализациите в лечебното звено са 5 833, отчете проф. Иван Иванов.


Снимка

Снимка


Снимка












Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пожар лумна до къщи в „Столипиново“

Пожарникарите гасят пожар в „Столипиново“, лумнал от запалени боклуци.  На място са се отзовали 4 противопожарни коли с екипите им. Няма пострадили от стихията. Спасени са намиращите наблизо къщи и паянтови постройки. Голяма част от квартала е задимен

публикувано на 19.07.24 в 19:12

Удължиха бедственото положение за Отец Паисиево, Песнопой и Иван Вазово

Кметът на община Калояново Младен Кичев издаде заповед за удължаване на частичното бедствено положение за селата Отец Паисиево, Песнопой и Иван Вазово.  Големият пожар в този район е локализиран, но в Отец Паисиево продължават да дежурят четири екипа на пожарната, служители на Горското стопанство и доброволци.  От вчера са потушени огнищата към..

публикувано на 19.07.24 в 16:54

Излезе второто класиране за гимназиите

1393 ученици от област Пловдив участваха във второто класиране за гимназиите, което излезе днес.  328 от тях са се придвижили по- напред, като 84 от тях са заели място по първо желание. 245 ученици не са класирани и трябва а подадат документи за третия тур на приема. Срокът за записване след второ класиране е от понеделник до сряда седващата..

публикувано на 19.07.24 в 15:52

Табели предупреждават за камери по пътя за Карлово и за Поповица

От тази седмица по две от най-натоварените пътни артерии в областта са монтирани табели за контрол на скоростния режим. Шофьорите, които пътуват и в двете посоки по главен път Пловдив – Свиленград /между Поповица и Садово/ и главен път Пловдив – Карлово /между Труд и Баня/ вече  ще бъдат информирани за общо 12 точки, на които автомобилите им могат да..

обновено на 19.07.24 в 14:25

Пожарът в Отец Паисиево е ликвидиран, но гори на Беклемето

Напълно потушен е пожарът в калояновското село Отец Паисиево.  Междувременно кметът на община Калояново Младен Кичев удължи със своя заповед срока на частичното бедствено положение за Отец Паисиево, Песнопой и Иван Вазово. Там дежурят 4 противопожарни екипа, шест коли с екипи на Горското стопанство и доброволци. О бходени бяха  терените, където вилня..

обновено на 19.07.24 в 14:24