Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кузманов и Андреев с "уайлд кард" за "София Оупън"

Димитър Кузманов и Адриан Андреев получават "уайлд кард" за основната схема на четвърто издание на турнира на АТП "София Оупън" през февруари.

"Димитър Кузманов оставя зад себе си най-силната си година, стигна до най-доброто класиране в световната ранглиста, показа много добри резултати и на Чалънджъри. Адриан Андреев започва 2019-а като номер 2 в ранглистата на ITF за юноши до 18 години, завоюва и титла от "Големия шлем". Двамата са най-заслужили да вземат "уайлд кард". Имаме честта именно в България да се проведе един от най-силните турнири от сериите АТР 250, може би и най-силният от всички. Кузманов и Андреев получават шанс да премерят сили с някои от най-добрите тенисисти в света и да натрупат безценен опит. Призовавам българите да дойдат в "Арена Армеец" и да подкрепят момчета, защото съм убеден, че те ще им носят много радост занапред", заяви Тодор Енев, капитан на националния отбор на България за Купа "Дейвис".

Шампионът на сингъл от държавното първенство по тенис за мъже в зала и финалистът в надпреварата ще получат "уайлд кард" за квалификациите на Sofia Open 2019. Шампионите на двойки от държавното първенство получават "уайлд кард" за основната схема на големия турнир от сериите АТP 250 .

Седем играчи от Топ 30 на световната ранглиста и бившият номер 3 в класацията на АТП Стан Вавринка (Швейцария) вече потвърдиха участие в "София Оупън" от 3 до 10 февруари.

Освен Вавринка, който има три титли от големия шлем и общо 16 трофея в кариерата си, в "Арена Армеец" ще играят още номер 11 в света Карен Хачанов (Русия), 15-Стефанос Циципас (Гърция), 16-Данийл Медведев (Русия), 21-Николоз Басилашвили (Грузия), 24-Роберто Баутиста Агут (Испания), 28-Фернандо Вердаско (Испания) и 29-Гаел Монфис (Франция). 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ломотив победи инфарктно Септември

Локомотив (Пловдив) постигна драматична победа с 3:2 над Септември като гост на стадиона в столичния квартал "Надежда".  Виктор Очаи поведе за домакините със страхотен гол в 39-ата минута. През втората част обаче появилият се от скамейката Мартин Хайдаров (67') изравни за "смърфовете". Впоследствие чрез Мартин Паскалев "черно-белите" обърнаха мача. В..

публикувано на 26.08.24 в 21:22

Решения на Спортно-техническата комисия на БФС

Спортно-техническата комисия към БФС  премести следващия домакински мач на Локомотив Пловдив да се играе по светло. Става въпрос за "железничарското" дерби срещу Локомотив София, което ще се играе в неделя от 17,00 часа вместо в събота от 21,15 часа. Ето всички решения на СТК от днес, 26 август : Поради продължаващите ремонтни дейности на тревното..

публикувано на 26.08.24 в 17:57

Локомотив продава Мичи Нтело в Швейцария

Локомотив (Пловдив) ще се раздели с Мичи Нтело. "Смърфовете" ще продадат нападателя в швейцарския Ивердон Спорт. Според белгийския журналист Саша Таволиери между двата клуба има постигнато споразумение относно параметрите на сделката, но подробности не се съобщават. Нтело ще подпише 3-годишен договор с Ивердон, който в момента заема предпоследно място в..

публикувано на 26.08.24 в 17:55

"Ботев" с първа загуба за сезона

"Спартак" (Варна) победи "Ботев" (Пловдив) с 1:0 в двубой от 6-ия кръг на Първа лига и нанесе първа загуба на пловдивчани от началото на сезона.  Двубоят започна с минута мълчание в памет на починалия бивш капитан на "Ботев" Георги Аврамов. В 69-та минута Ахмед Ахмедов вкара красив гол във вратата на "канарчетата", който се оказа достатъчен за трите..

публикувано на 25.08.24 в 09:59

Нова промяна за мач на Ботев Пловдив

Спортно-техническата комисия към БФС официализира промяната в предстоящия мач между ЦСКА-София и Ботев. По програма двубоят трябваше да се играе на Националния стадион, но заради концерт ще се състои на стадиона в “Надежда”. Ето и пълното решение: Поради затваряне на Националния стадион “В. Левски“ за провеждане на концерти и невъзможност да се..

публикувано на 24.08.24 в 17:58