Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Над 150 млади лекари полагат Хипократова клетва

| обновено на 19.12.18 в 08:38

Новите лекари, завършили Медицинския университет в Пловдив, получават своите дипломи. 

Факултетът по медицина изпраща тази година 152-ма лекари, подготвени за професионална реализация.  

44 от дипломираните са чуждестранни граждани и повечето от тях са преминали обучението по специалността изцяло на английски език. 

Всички  ще положат Хипократова клетва на тържествена церемония пред  преподаватели и родители.

Пълният отличник на випуска се казва Марин Канарев и ще бъде удостоен с почетен плакет.  С отличен успех  над 5.50  са 55 дипломанти. Средният успех от следването и държавните изпити е много добър. 

За първи път  се връчват стипендиите "Генерал Стоян Тонев" и "Полковник Митър Тонев". Те са от по 3 000 хиляди лева и са осигурени от сдружение, създадено от наследниците на известните военни лекари. Средставата са  предназначени за бъдещата специализация на  стипендианите Христо Петровски и Борислав Карагюлев. 


Още от категорията

Пламен Николов е кандидатът на ИТН за министър-председател

Депутатът Пламен Николов e кандидатът за премиер на "Има такъв народ". Той получи проучвателен мандат за съставяне на правителство от президента Румен Радев.  Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов и депутатите Филип Станев, Ивайло Вълчев, Станислав Балабанов и Пламен Николов бяха в президентството, за да получи партия ИТН мандат за съставяне..

публикувано на 30.07.21 в 17:28

Пожар във виетнамските общежития в "Кършияка"

Пожар в стая на 7 етаж в бившите виетнамски общежития на бул  "Дунав" е пламнал около 15 часа.  Веднага към място са насочени  4 екипа на пловдивската пожарна.За по- малко от 30 минути след пристигането си, пожарникарите са потушили огъня. По думите на очевидци първите етажи на срадата се използват като социален център, а  5 и 6-ти етаж са..

обновено на 30.07.21 в 17:20

Работник загина при инцидент в цех за сладки в Съединение

41-годишен работник загина при взрив в цех за производство на дребни сладки в кв. "Точиларци" на град Съединение.  Инцидентът се е случил днес около обяд, докато мъжът работел край печка, в която се пекат сладките. Взривната вълна го отхвърлила към стената и при удара той си е ударил главата и е изпаднал в кома. Получил е и множество рани по тялото...

публикувано на 30.07.21 в 16:27

Условна присъда за пиян шофьор

1 година лишаване от свобода условно с 4 години изпитателен срок и лишаване от право да управлява автомобил 2 години. Това е присъдата на Районен съд Пловдив за 32-годишен мъж, хванат да кара кола след употреба на значително количество алкохол.  На 27 юли малко преди 11 часа предиобед мъжът е управлявал автомобил „Шкода Фабия“ по ул. „Димитър..

публикувано на 30.07.21 в 15:30

Ангел Стоев настоява да спре работата на кариерите над Белащица

Областният управител на Пловдив Ангел Стоев днес изпрати писмо до министрите на енергетиката Андрей Живков, на околната среда и водите Асен Личев и на регионалното развитие Виолета Комитова по повод дейността на кариерите в землището на село Белащица.   Областният управител настоява за спиране дейността на концесионера „Европейски пътища“, който..

обновено на 30.07.21 в 14:52