Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 150 млади лекари полагат Хипократова клетва

| обновено на 19.12.18 в 08:38

Новите лекари, завършили Медицинския университет в Пловдив, получават своите дипломи. 

Факултетът по медицина изпраща тази година 152-ма лекари, подготвени за професионална реализация.  

44 от дипломираните са чуждестранни граждани и повечето от тях са преминали обучението по специалността изцяло на английски език. 

Всички  ще положат Хипократова клетва на тържествена церемония пред  преподаватели и родители.

Пълният отличник на випуска се казва Марин Канарев и ще бъде удостоен с почетен плакет.  С отличен успех  над 5.50  са 55 дипломанти. Средният успех от следването и държавните изпити е много добър. 

За първи път  се връчват стипендиите "Генерал Стоян Тонев" и "Полковник Митър Тонев". Те са от по 3 000 хиляди лева и са осигурени от сдружение, създадено от наследниците на известните военни лекари. Средставата са  предназначени за бъдещата специализация на  стипендианите Христо Петровски и Борислав Карагюлев. 


БНР подкасти:

Още от категорията

Търсят решение за превоза до Белово и Ракитово

Общините Белово и Ракитово остават без обществен превоз. Поради тази причина областният управител на Пазарджик Валентина Кайтазова разреши двете общини да преминат към пряко възлагане на услугата към фирма превозвач до провеждането на конкурс. Разрешението за пряко договаряне по квотата за обществения превоз в Ракитово е за срок от 6 месеца до..

публикувано на 24.02.24 в 13:14
Сградата на общината в Панагюрище

ОИК в Панагюрище отмени избора на Желязко Гагов за кмет

Общинската избирателна комисия в Панагюрище отмени решението си , с което обяви Желязко Гагов за кмет на общината, след втория тур на последните местни избори. Решението е изпратено в Общинския съвет, който трябва да избере временно изпълняващ кмет. Така ОИК изпълни решението на Върховния административен съд, който преди дни обяви изборните..

публикувано на 24.02.24 в 10:28

Отбелязваме Деня на паметта

С молебен в храма „Св. Димитър Солунски“ в Стария град ще бъдат отбелязани Денят на паметта и втората годишнина от началото на войната в Украйна. Началото е в 15.30 ч., а след службата участниците ще запалят свещи до катедралния храм „Св. Богородица“. „Да обединим сърцата си и да изразим благодарност на тези, които дават живота си за мир и..

обновено на 24.02.24 в 08:22

Гората.бг подарява фиданки в Пловдив и Пазарджик

Неправителствената организация Гората.бг подарява 20 000 плодни, медоносни и паркови дръвчета на хората от Пловдив и региона. Това ще стане на Братската могила, като всеки може да получи колкото фиданки иска, съобщават организаторите. Следобед от 15.30 ч. активистите ще бъдат и на Тортата в Пазарджик, където ще подарят 16 000 фиданки. На..

обновено на 24.02.24 в 08:22

Ден на кандидат-студента в Медицинския университет

Пловдивският Медицински университет организира Ден на кандидат-студента в първа аудитория на комплекса на бул. „В. Априлов“. Председателите на изпитните комисии по биология, химия, етика, скулптиране, социална медицина и здравен мениджмънт, както и екипът на кампания 2024 ще представят детайлна информация за целия процес на кандидатстване. За..

обновено на 24.02.24 в 08:22