Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Над 150 млади лекари полагат Хипократова клетва

| обновено на 19.12.18 в 08:38

Новите лекари, завършили Медицинския университет в Пловдив, получават своите дипломи. 

Факултетът по медицина изпраща тази година 152-ма лекари, подготвени за професионална реализация.  

44 от дипломираните са чуждестранни граждани и повечето от тях са преминали обучението по специалността изцяло на английски език. 

Всички  ще положат Хипократова клетва на тържествена церемония пред  преподаватели и родители.

Пълният отличник на випуска се казва Марин Канарев и ще бъде удостоен с почетен плакет.  С отличен успех  над 5.50  са 55 дипломанти. Средният успех от следването и държавните изпити е много добър. 

За първи път  се връчват стипендиите "Генерал Стоян Тонев" и "Полковник Митър Тонев". Те са от по 3 000 хиляди лева и са осигурени от сдружение, създадено от наследниците на известните военни лекари. Средставата са  предназначени за бъдещата специализация на  стипендианите Христо Петровски и Борислав Карагюлев. 


Още от категорията

Съдът решава дали да остави в ареста майката, пребила осиновеното си дете

Очаква се днес Районният съд в Пловдив да гледа мярката за неотклонение на 41-годишната Анка Михайлова, обвинена за домашно насилие над малолетната си осиновена дъщеря. Детето, на година и 9 месеца, бе прието в болница в състояние на кома, като по тялото му бяха открити множество тежки травми, сред които мозъчно-черепна и следи от ухапвания...

публикувано на 28.09.22 в 06:16

883 са новите случаи на КОВИД-19 у нас, в Пловдивско - 70

883 са новите случаи на коронавирус у нас при направени 6 444 теста. Положителни са близо 14% от взетите проби, показват данните в Единния информационен портал.  В Пловдивска област новозаразените са 70, в Пазарджишка – 21, в Смолянска – 7.  Четирима души са починали с Covid-19, оздравелите са 1 238.  В болници са настанени 535 души, 39 от тях в..

обновено на 28.09.22 в 06:11

Жителите на Крумово решават дали да има нова детска градина

Да има ли нова детска градина в Крумово ще решават жителите на селото в община „Родопи“.  Кметът Павел Михайлов свиква тази вечер общо събрание в двора на местното училище „Христо Ботев“. От кметството уточняват, че сградата на сегашната детска градина „Снежанка“ е амортизирана, има недостиг на места и липсва пространство за яслена група.  Освен..

публикувано на 28.09.22 в 05:51

Изследват психичното състояние на майката, пребила осиновеното си дете

Назначена е съдебно-психиатрична експертиза на жената от Пловдив, малтретирала осиновената си дъщеричка на година и 9 месеца. Детето е прието в болница в събота вечерта, в кома и състоянието му и до този момент е критично – съобщи говорителят на Районната прокуратура Атанас Илиев. Много тежко остава състоянието на осиновеното бито дете..

обновено на 27.09.22 в 16:22

Много тежко остава състоянието на осиновеното бито дете

Детето, което е приемът в УМБАЛ „Св. Георги" в Пловдив със съмнение за побой, остава в изключително тежко състояние.    Това съобщава пред Радио Пловдив Надя Танева, директор на дирекция „Социално подпомагане“ в Пловдив. Тя припомни, че майката го е завела в болницата и то остава в кома. От „Социално подпомагане“..

обновено на 27.09.22 в 16:22