Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Над 150 млади лекари полагат Хипократова клетва

| обновено на 19.12.18 в 08:38

Новите лекари, завършили Медицинския университет в Пловдив, получават своите дипломи. 

Факултетът по медицина изпраща тази година 152-ма лекари, подготвени за професионална реализация.  

44 от дипломираните са чуждестранни граждани и повечето от тях са преминали обучението по специалността изцяло на английски език. 

Всички  ще положат Хипократова клетва на тържествена церемония пред  преподаватели и родители.

Пълният отличник на випуска се казва Марин Канарев и ще бъде удостоен с почетен плакет.  С отличен успех  над 5.50  са 55 дипломанти. Средният успех от следването и държавните изпити е много добър. 

За първи път  се връчват стипендиите "Генерал Стоян Тонев" и "Полковник Митър Тонев". Те са от по 3 000 хиляди лева и са осигурени от сдружение, създадено от наследниците на известните военни лекари. Средставата са  предназначени за бъдещата специализация на  стипендианите Христо Петровски и Борислав Карагюлев. 


Още от категорията

Окончателно: Лихварят Менду остава в ареста

Пловдивският апелативен съд остави в ареста Стефан Асенов-Менду, известен сред ромите като "Банка Менду", който е обвинен в пране на пари. Срещу  Менду са повдигнати четири обвинения, които са за лихварство, пране на пари, данъчни престъпления и предоставяне на помещения за проституция.  Престъпленията са извършени от май 2010 година до май..

публикувано на 22.10.20 в 15:41

Затварят пловдивски булеварди заради протестно шествие

Традиционното протестно шествие в Пловдив тази вечер налага затваряне на части от булеварди в града.  От ОП " Организация и контрол на транспорта"  съобщават, че от 19:30 до 22:00 часа затворени за движение на коли ще са бул.  „Шести септември“  – от кръстовището с  бул. „Руски“ до кръстовището с бул. „Цар Борис III Обединител“, както и бул. „Цар..

публикувано на 22.10.20 в 15:29

АМТИИ удължи онлайн обучението до началото на ноември

Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив удължи провеждането на учебните занятия  онлайн до 01 ноември включително. Занятията се провеждат по график, публикуван на сайта на АМТИИ, съобщи ректорът проф. д-р Тони Шекерджиева-Новак. Припомням, ча студентите преминаха на онлайн обучение от 17 октомври, първоначално..

публикувано на 22.10.20 в 13:56

Откриха новия център за рехабилитация за сляпо-глухи

В Европейския Ден на сляпо-глухите - 22-ри октомври, в Пловдив официално бе открита новата сграда на Националния център за рехабилитация на сляпо-глухи, който е единствен по рода си в страната.  Лентата прерязаха председателката на Национална асоциация на сляпо-глухите в България Величка Драганова и заместник-министърът на труда и социалната..

публикувано на 22.10.20 в 13:48

Расте броят на медиците в Пловдив, заразени с коронавирус

Всеки десети случай на коронавирус, от отчетените днес в страната 1472-а, е от Пловдив и областта.  В града заразените са 93-ма, останалите 54 са в региона. Още шестима медици са с положителна проба за Ковид-19 – двама лекари в болница, двама на частна практика, медицински лаборант и сестра.  През денонощието са починали трима души – жена на 46..

публикувано на 22.10.20 в 13:42