Владимир Полеганов гостува в "Молескин"

| обновено на 21.12.18 в 13:30

Днес ви срещаме със забележителния писател и преводач Владимир Полеганов. 

Смело заставаме между съня и реалността, между човешкото и извън материята, за да си разказваме истории и да слушаме страхотния музикален избор на Владимир.

Слушайте ни в петък от 14:00 по Радио Пловдив 

Още от категорията

Празничен базар на книги и картини нa творци в Смолян

Обща художествена изложба на майстори на четката от Смолян, посветена на Коледа и Нова година, придружена с базар на книги и картини, открива КДК днес. от 18 часа в зала „Петър Стайков” на бул. „България” 43. Колекцията е съставена от 60 творби – малка пластика, икони, портрети, натюрморти, пейзажи и композиции на 29 автори. Тя е..

публикувано на 16.12.19 в 06:45

Благотворителна панорама в Първо студио на Радио Пловдив

Благотворителен концерт ще се проведе тази вечер от 18 часа в Първо студио на Радио Пловдив.  Организаторите пишат: Три месеца след премиерата на Концертната ни панорама "Полетът на песента", решихме да повторим прекрасната програма. Инциативата е насочена в помощ на Клиниката по инфекциозни заболявания към УМБАЛ "Свети Георги" - Пловдив. В..

публикувано на 15.12.19 в 06:54

Рождествена работилница отвори в Златоград

В Златоград започна поредното издание на Рождествената творческа работилница. Целта на инициативата е да стимулира разгръщането на творческия потенциал в децата чрез използването на различни артистични техники, каза отец Константин Атанасов, организатор и вдъхновител на проявата. Участниците в нея се пренасят в библейските времена, научавайки за..

публикувано на 14.12.19 в 16:31

В "Срещите" разговор за разказвача Йордан Радичков

“Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.” Да си спомним още веднъж за самобитния бегач на дълги разстояния Йордан Радичков. Човекът, който не се уморява да ни припомня и връща към автентичния българин.  През 2019 се навършват 90 години от рождението му. Слушайте в „Срещите” тази събота..

обновено на 14.12.19 в 12:37

Нов аквариум с 36 вида корали в Природонаучния музей

В живата експозиция на музея е открит нов аквариум с 36 вида корали, няколко вида безгръбначни и риби.  Сред красивите обитатели на умаления коралов риф са ярката „морска ябълка“ ( Pseudocolochirus sp. ), която е роднина на морските звезди и морските таралежи (тип Бодлокожи), пищната морска бета ( Calloplesiops altivelis ), чудатата листоноса..

обновено на 14.12.19 в 12:36