Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Успешен дебют на Йордан Янков начело на Академик Бултекс 99

Академик Бултекс 99 победи гостуващия Ямбол с 95:78 (26:14, 15:32, 26:14, 28:18) и взе комфортна преднина преди реванша в четвъртфиналите на турнира за Купата на България по баскетбол за мъже. Това бе успешен дебют за треньора Йордан Янков, който смени Дарко Костич начело на клуба. Пловдивският тим започна добре, допусна обрат във втората четвърт, но игра силно след почивката и закономерно натрупа надежден аванс.

Домакините започнаха концентрирано и мотивирано и с много раздвижена игра в двете фази успяха да направят 12 точки преднина още след първата четвърт. Във втората гостите коригираха играта в защита и не само че стопиха пасива си, но и поведоха с точка 2.28 минути преди почивката с тройка на Уилямс, а в оставащото време натрупаха и 5 точки аванс на почивката.

След нея домакините отново започнаха силно със серия от 10:0 с тройки на Груев и Бачев. Гостите отново се върнаха до точка пасив, но в самия край на третата четвърт Академик Бултекс 99 успя да се откъсне със 7 точки след добра игра в защита и резултатни бързи атаки.

В последната решителна част домакините продължиха да държат здраво юздите на мача, вдигнаха двуцифрена разлика по средата и до края успяха дори да я увеличат с нова порция здрава защита и бързи атаки.

Най-резултатен за победителите бе Младен Виткович с 19 точки и 7 борби, Васил Бачев добави 17, Дайшон Найт – 16. За гостите се отличиха Айзея Уилямс с 22 точки, Дарин Иванов с 14 и Стоян Петков с 11 точки. Реваншът в Ямбол е на 16 януари.

В останалите четвъртфинали Балкан пропиля 24 точки аванс като гост на Левски, но все пак победи с крехкото 81:80. Рилски спортист загуби у дома от Берое с 67:78, а Академик (София) победи с 83:68 Спартак (Плевен).



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Красимир Дунев

Красимир Дунев - вицешампион от Атланта 1996

Красимир Дунев е роден на 11.09.1972 г. в град Пловдив.  Олимпийски вицешампион на висилка от Олимпийските игри в Атланта през 1996 г.одина. Красимир Дунев е първият гимнастик в света, който прави шест поредни прелитания на висилка. В отборното класиране на България заема шесто място, а в многобоя е двадесет и първи. Дебютира на Олимпийските игри в..

публикувано на 10.07.24 в 13:59
Пламена Миткова

Пламена Миткова на 5 см от медал в Унгария

Пловдивчанката Пламена Миткова остана на 5 сантиметра от медал в дисциплината скок дължина на лекоатлетическия мемориал "Ищван Дюлай" в Секешфехервар (Унгария). Миткова постигна 6.71 метра в най-добри си опит, с което заслужи петото място в крайното класиране. Победителка стана колумбийката Наталия Линарес с 6.87 метра, пред Акелия Смит от Ямайка с 6.83..

публикувано на 10.07.24 в 09:24
Душан Керкез

"Ботев" и "Марибор" с пресконференции ден преди мача

"Ботев" (Пловдив) и "Марибор" ще проведат своите официални пресконференции преди сблъсъка помежду им от първи квалификационен кръг на Лига Европа. И двете медийни събития ще се състоят на 10 юли, сряда, на стадион „Христо Ботев“ в залата за пресконференции под трибуна "Изток".  Пръв пред журналисти и фотографи в 18:30 часа ще застане треньорът на..

публикувано на 09.07.24 в 16:32

Пловдив е готов за световните първенства по кану-каяк

"Пловдив е готов за световните първенства по кану-каяк", заяви в ефира на Радио Пловдив Николай Бухалов, заместник кмет по „Спорт и младежки дейности“. В предаването Клуб "Неделя" той сподели най-вече  подробности за двете големи спортни събития, които предстои да се случат в града през настоящия месец, а именно световните първенства по кану-каяк - за..

публикувано на 08.07.24 в 16:06

"Ботев" продаде Уме Емануел на ФК "Цюрих"

"Ботев" (Пловдив) продаде 19-годишния флангови футболист Уме Емануел на швейцарския елитен ФК "Цюрих". По този начин „канарчетата“ осъществиха нов силен изходящ трансфер.  Нигерийското крило пристигна при „жълто-черните“ в края на 2022. Той изигра 47 двубоя за първия отбор, в който реализира 11 гола, като има и 3 мача с 3 попадения за дублиращия тим на..

публикувано на 08.07.24 в 15:17