Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Честита 2019-та! Годината на Пловдив - Европейска столица на културата

| обновено на 01.01.19 в 20:40

Пловдивчани посрещнаха с впечатляваща заря и празнично настроение  2019-та година в центъра на града. 

Много жители и гости на града избраха заедно да споделят първите мигове на Новата година в Европейската столица на културата. Откриващото събитие за спечелената титла ще е на 12 януари.  

В този миг всички ние си отправяме благопожелания за настъпващата година. 2019-а ще бъде такава, каквато я сътворим с общи усилия. Нека тя да донесе здраве във всеки дом, сила на духа, за да преодолеем трудностите и дързост в сърцата, за да сбъднем мечтите си, заяви президентът Румен Радев в новогодишното си приветствие, излъчено на видеостената от празничната сцена. 

На границата между старата и новата година хората си пожелаха здраве и по-добри дни за града, страната и семействата. 

Нека за всички Новата  2019-та година да е мирна, успешна, щастлива и благословена! 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Учениците от ОУ "Антим I" и СУ "Пейо Яворов" ще учат в други училища

Временно местят учениците от  ОУ „Екзарх Антим I“ и СУ "Пейо Кр. Яворов" в други училища заради модернизация на базите. Заради цялостен ремонт и модернизация на сградите учениците от  ОУ „Екзарх Антим I“ и СУ "Пейо Кр. Яворов" временно ще бъдат преместени в други институции. В СУ "Пейо Кр. Яворов" се обучават 32 паралелки, които ще бъдат преместени..

публикувано на 29.08.24 в 15:05

Наемите за общинските имоти ще се увеличат от октомври

Поскъпване от 1-ви октомври на наемите за ползване на общинските имоти в Пловдив предлага местната власт. Проектонаредбата за началния размер на наемите е публикувана за обществено обсъждане. Основната цел на проекта е по-добро стопанисване на общинските имоти, използването им по предназначение и увеличаване на приходите в местния бюджет...

обновено на 29.08.24 в 14:09

Летище Пловдив вече е собственост изцяло на българската държава

Министерството на транспорта и съобщенията, чрез своето дружество „Летище София“ ЕАД, е купило акциите на „БК Проджект“ ЕООД в „Летище Пловдив“ АД. Това е дружество, учредено през 1995 година между държавата и частни акционери, което притежава перона на летището, базата с горивно-смазочни материали и други помощни съоръжения.  Не се съобщава..

публикувано на 29.08.24 в 14:09

Карлово разширява системата за разделно събиране на отпадъци

Община Карлово да разшири системата за разделно събиране и рециклиране на биоразградими битови отпадъци, това решиха общинските съветници на свое заседание днес. .За целта общината ще кандидатства с нов проект по програма „Околна среда“. Според гласуваното решение, изградената инфраструктура със средства по проекта ще бъде общинска собственост...

публикувано на 29.08.24 в 14:04

Пещерата "Чая" край Чепеларе разкрива тайни отпреди 30 века

Най-атрактивната находка в пещерно обиталище „Чая“ тази година е зъб от пещерен лъв . Това съобщи Марин Господинов , директор на Музея на родопския карст в Чепеларе. "Отнасяме находките към плиоценската бозайна фауна", поясни Господинов. Спелеологът, заедно с екипа, ръкододен от София Христева от Регионалния археологически музея в Пловдив,..

публикувано на 29.08.24 в 12:13