Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димил Стоилов каца от Брюксел в „Алтер его”

Димил Стоилов, по паспорт Димитър Илиев Стоилов, ще гостува в „Алтер его” тази седмица. 

Той е кореняк пловдивчанин, но от известно време живее в Брюксел и отскоро е тук, за да представи новата си книга „Децата на Дон Кихот”. 

Много алтер ега се крият в душата на Димил – той е белетрист, журналист, редактор и нереализиран инженер-химик. Работил е като заместник-директор на издателство „Хр. Г. Данов”, като завеждащ отдели в ИК „Хермес“, а след това като специалист консултант в Народна библиотека „Иван Вазов“, Пловдив. Член е на Съюза на българските писатели и Съюза на българските журналисти. 

Снимка


Автор е на книгите:

"Разписание за изпуснати влакове“, разкази, издателство „Хр. Г. Данов“, 1986

„Версия за изневяра“, роман, издателство „Хр. Г. Данов“, 1990

„Възмутително чаровни, хищно хубави“, разкази, ИК „Хермес“, 1998

„Мъж, вкусен на опитване“, разкази, ИК „Хермес“, 2005

„Дългият бегач на любовни разстояния“, роман, ИК „Хермес“, 2010

„Невинни жени в Брюксел“, роман, ИК „Хермес“, 2016

„Децата на Дон Кихот“, сборник с белгийски разкази и други, ИК „Лексикон“, 2018

През 2008-ма година неговият разказ, преведен на немски език, „Колкото кулите на Тауър Бридж“, бе сред наградените в конкурса на Litraurpodium.de в Германия. Много негови произведения са включени в сборници, издадени във ФРГ.

Не пропускайте срещата с този интересен автор! В интервюто ще включим и въпроси от негови колеги и приятели като: доц. Владимир Янев, Начо Христосков, Христо Карастоянов Антон Баев и очарователната Елена Диварова. 

А преди разговора с Димил Стоилов, в „Алтер его” ще направим римуван обзор на отминалата 2018-та година. Няма да пропуснем и поредния поетичен двубой между сатирика и лирика в душата на водещия. Председател на журито, членове и контролна комисия ще бъде, разбира се, Димил Стоилов. И те така.

 „Алтер его” се излъчва премиерно тази събота след новините в 15.00 ч.

Повторението е в неделя от 6.00 ч. сутринта.

Второто повторение е в понеделник след новините 20.00 ч.

„Алтер его”: Усмивките тук са – от Пловдив до Брюксел!

Автор и водещ: Петър Краевски 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Ботев" стартира в Европа с 2:1 над "Марибор"

"Ботев" (Пловдив) постигна престижна победа  с 2:1 над  словенския "Марибор" в първи двубой от първия предварителен кръг на Лига Европа. Мачът се игра пред повече от 16 хиляди зрители на стадион "Христо Ботев". Новите попълнения Антъни Уджа и Никола Илиев станаха герои на мача с блестящи голове в 9-ата и в 74-ата минута. Пиус Ширвис бе изравнил..

публикувано на 11.07.24 в 22:04

Локомотив ще изиграе последната си контрола в събота

Локомотив Пловдив ще изиграе последната си контрола от своята предсезонна подготовка. “Черно-белите” ще се изправят срещу Берое. Двубоят ще се проведе в събота (13.07) от 19:00 часа на “Лаута”. Представянето на Локомотив ще се състои броени минути преди началото на самата контрола. Приятелската среща ще е открита за фенове и журналисти. Локомотив..

публикувано на 11.07.24 в 17:57

Заради мача "Ботев" - "Марибор" променят движението край Колежа

Заради двубоя между отборите на ПФК „Ботев“ – Пловдив и ПФК „Марибор“ – Словения, който ще се състои на стадион „Христо Ботев“ в четвъртък, се въвежда временна организация на движението. Тя важи за времето от 18.00 ч. до 24.00 ч. на 11 юли, съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта”. Изцяло или поетапно ще се спира..

обновено на 11.07.24 в 08:54
Красимир Дунев

Красимир Дунев - вицешампион от Атланта 1996

Красимир Дунев е роден на 11.09.1972 г. в град Пловдив.  Олимпийски вицешампион на висилка от Олимпийските игри в Атланта през 1996 г.одина. Красимир Дунев е първият гимнастик в света, който прави шест поредни прелитания на висилка. В отборното класиране на България заема шесто място, а в многобоя е двадесет и първи. Дебютира на Олимпийските игри в..

публикувано на 10.07.24 в 13:59
Пламена Миткова

Пламена Миткова на 5 см от медал в Унгария

Пловдивчанката Пламена Миткова остана на 5 сантиметра от медал в дисциплината скок дължина на лекоатлетическия мемориал "Ищван Дюлай" в Секешфехервар (Унгария). Миткова постигна 6.71 метра в най-добри си опит, с което заслужи петото място в крайното класиране. Победителка стана колумбийката Наталия Линарес с 6.87 метра, пред Акелия Смит от Ямайка с 6.83..

публикувано на 10.07.24 в 09:24