Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев (Пловдив) започна зимната си подготовка

23 състезатели се включиха в дебютната тренировка на Ботев (Пловдив), като единственото ново име в състава е привлеченият през зимната пауза Атанас Зехиров. Подготовка с "канарчетата" започнаха игралите под наем през есента младоци - Милко Георгиев, Радослав Апостолов и Атанас Ташолов.

Първото занимание пропуснаха всички чужденци в тима, които ще се присъединят към тима в следващите дни и до 10 януари групата на "жълто-черните" ще бъде събрана в пълен състав.

От сряда отборът влиза в лагерен режим на клубната база, където ще протече първият етап от зимната подготовка.

Отборът се раздели със защитника Йордан Минев и с нападателя Стивън Петков, който бе продаден на португалския Фейерензе. Наставникът на пловдивския тим добави, че вратарят Даниел Кайзер се прибира на 9 януари с разрешение на спортно-техническото ръководство.

„Смятам, че Даниел Кайзер ще приеме нашето предложение за нов договор“, зави Николай Киров. Той добави, че по-късно към Ботев ще се присъединят бразилците Джонатан Перейра, Густаво Афонсо и Диего Кампос.

Наставникът на „канарчетата“ добави, че на този етап няма постъпила конкретна оферта от Лудогорец за Серкан Юсеин. Неговият договор с Ботев изтича през юни и тогава той ще стане част от шампионите.

Младият талант Слави Шопов към когото интерес проявяват от италианския СПАЛ също започва подготовка с „жълто-черните“.

„Смехотворно е да искаш професионален футболист на нещо като проби, под наем, без пари за 6 месеца. Ако дойде сериозна оферта ще я коментираме. В договора на Слави Шопов има една клауза, че трябва да изиграе 30 мача с юношите и ние се опитваме да спазим тази клауза, но ще се опитаме да я променим“, заяви спортният директор на Ботев Адалберт Зафиров.

На този етап няма конкретни предложения за Тодор Неделев и вероятността да остане в Ботев до лятото е голяма. Клубното ръководство търси заместник на напусналия Стивън Петков. Има отправена оферта към Педро Еуженио, от когото се очаква отговор до няколко дни.

Според Николай Киров третото място на Тодор Неделев в класацията Футболист на годината не е достатъчно признание за футболиста. Той е трябвало да бъде по-нагоре, но в крайна сметка такава е била волята на спортните журналисти в България.

Първите две седмици от подготовката на „жълто-черните“ ще бъдат в Пловдив. На 23-и януари е първата контрола на пловдивчани, която е срещу Локомотив (Горна Оряховица).

На 24-и януари ботевистите заминават на 10-дневен лагер в Лара, Анталия. По време на лагера момчетата на Николай Киров ще изиграят пет контролни срещи, които са на следните дати:

26.01 – Ботев (Пловдив) – Радник Сурдулица (Сърбия)
29.01 – Ботев (Пловдив) – Пяст Гливице (Полша)
31.01 – Ботев (Пловдив) – Слован Либерец (Чехия)
02.02 – Ботев (Пловдив) – Криля Советов (Русия)
04.02 – Ботев (Пловдив) – Шахтьор Донецк (Украйна)

Футболистите, взели участие в първата тренировка за годината: Иван Чворович, Мартин Димитров, Стелиан Ангелов, Филип Филипов, Атанас Зехиров, Кристиан Димитров, Радослав Терзиев, Костадин Ничев, Лъчезар Балтанов, Серкан Юсеин, Тодор Неделев, Васил Шопов, Антонио Вутов, Станислав Шопов, Иван Василев, Запро Динев, Радослав Апостолов, Милко Георгиев, Атанас Ташолов, Благовест Данчев, Атанас Янков, Станислав Работов, Димитър Тонев



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Пламена Миткова

Пламена Миткова на 5 см от медал в Унгария

Пловдивчанката Пламена Миткова остана на 5 сантиметра от медал в дисциплината скок дължина на лекоатлетическия мемориал "Ищван Дюлай" в Секешфехервар (Унгария). Миткова постигна 6.71 метра в най-добри си опит, с което заслужи петото място в крайното класиране. Победителка стана колумбийката Наталия Линарес с 6.87 метра, пред Акелия Смит от Ямайка с 6.83..

публикувано на 10.07.24 в 09:24
Душан Керкез

"Ботев" и "Марибор" с пресконференции ден преди мача

"Ботев" (Пловдив) и "Марибор" ще проведат своите официални пресконференции преди сблъсъка помежду им от първи квалификационен кръг на Лига Европа. И двете медийни събития ще се състоят на 10 юли, сряда, на стадион „Христо Ботев“ в залата за пресконференции под трибуна "Изток".  Пръв пред журналисти и фотографи в 18:30 часа ще застане треньорът на..

публикувано на 09.07.24 в 16:32

Пловдив е готов за световните първенства по кану-каяк

"Пловдив е готов за световните първенства по кану-каяк", заяви в ефира на Радио Пловдив Николай Бухалов, заместник кмет по „Спорт и младежки дейности“. В предаването Клуб "Неделя" той сподели най-вече  подробности за двете големи спортни събития, които предстои да се случат в града през настоящия месец, а именно световните първенства по кану-каяк - за..

публикувано на 08.07.24 в 16:06

"Ботев" продаде Уме Емануел на ФК "Цюрих"

"Ботев" (Пловдив) продаде 19-годишния флангови футболист Уме Емануел на швейцарския елитен ФК "Цюрих". По този начин „канарчетата“ осъществиха нов силен изходящ трансфер.  Нигерийското крило пристигна при „жълто-черните“ в края на 2022. Той изигра 47 двубоя за първия отбор, в който реализира 11 гола, като има и 3 мача с 3 попадения за дублиращия тим на..

публикувано на 08.07.24 в 15:17
Пламена Миткова

Пламена Миткова втора в Диамантената лига в Париж

Пловдивчанката Пламена Миткова завърши на второ място в дебюта си в Диамантената лига. В поредната спирка от надпреварата - този път във френската столица Париж, световната ни шампионка за девойки до 20 г. остана на 4 см от победителката Лариса Япикино от Италия. Българката постигна резултат 6.78 от втория си опит, докато Япикино, която е сребърна..

публикувано на 08.07.24 в 12:46