Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жителите на Войводиново поискаха максимални присъди за побойниците на командоса

В петък е кулминацията на протеста, ген. Димитър Шивиков призова командосите да дойдат

| обновено на 10.01.19 в 20:14
Снимка: Севдалин Палаузов - Радио Пловдив

Четвъртият  ден на протести в пловдивското с. Войводиново събра около 150 души пред местната църква, които с мълчаливо шествие достигнаха до ромската махала. 

Така те изразиха своето негодувание срещу стихийно настанилите се в незаконни постройки роми в селото. 

Жителите на Войводиново отново поставиха исканията си за незабавно разрушаване на незаконно построените къщи в махалата, като потвърдиха, че протестите им ще продължат до пълното им премахване. 


Разрушаването започна снощи с първите пет сгради, а днес бяха съборени още осем. Кметът Димитър Тасев заяви, че предвидени за незабавно разрушаване са общо 16 постройки, а към срутването на останалите, масивни, но също незаконни, ще се пристъпи след изтичането на 14-дневния срок, предвиден за обжалване на заповедите. 

Той увери, че това ще се извърши, защото, по думите му, юридическият екип на Община Марица е изготвил непоклатима документация пред съдебните власти. 

Над триста души вече са се включили в подписката с искане за най-тежко наказание на двамата братя роми, които навръх Йордановден жестоко пребиха командоса Валентин Димов след улично спречкване. 

След това те проведоха мирно шествие до махалата, където спряха пред кордона от полиция и жандармерия, препречил с микробуси с включени фарове достъпа към вътрешността. 

Снимка

Трети ден районът е напълно опразнен от обитателите му, които дори са изоставили покъщнината си в предвидените за събаряне къщи.  Мебелите и битовите уреди от къщите бяха изнесени от комуналната фирма на Община Марица, натоварени на камиони и отпратени на съхранение. 

За да няма съмнения за злоупотреби, всички те бяха надлежно описани от общинските служители. 

Кулминацията на протестите се очаква в петък вечер, когато присъствие, организирано по социалните мрежи, са заявили много граждани от Пловдив и региона.

Също по Фейсбук, бившият командир на 61-Стрямска механизирана бригада ген. Димитър Шивиков призова колегите си да се включат в митинга в подкрепа на техния пострадал боен другар. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Локализирани са пожарите в общините Калояново и Хисаря

Локализирани са пожарите в общините Калояново и Хисаря.  Екипи на пожарната , горското стопанство, доброволци и военни с техника продължават работа в засегантия от огъня периметър,  съобщи за Радио Пловдив   областният управител на Пловдив  и председател на оперативния щаб за борба с пожарите в Средна гора проф. Христина Янчева.  В..

публикувано на 14.07.24 в 10:50

Трети ден продължава потушаването на пожарите в Средна гора

Трети ден продължава борбата с огнената стихия на територията на общините Калояново и Хисаря, където бе обявено бедствено положение. Огнищата обхващат периметър от 15 хиляди декара гори и равнини площи.  Съдействат и военните от пловдивския 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка.  Основните усилия днес са насочени към потушаването на огъня при..

обновено на 14.07.24 в 09:29

100 колоездачи се включват във велотур "Момчиловци"

Национален велотур „Момчиловци“ се провежда днес в известното родопско село. В четвъртото издание на велотура ще участват над 100 колоездачи от цялата страна. Те ще преминат по 100-километров кръгов маршрут. Той стартира и финишира в Момчиловци, преминавайки през Смолян, Търън, Стоянов мост, Баните. Колоездачите участват със собствен велосипед и..

обновено на 14.07.24 в 09:28

ВиК авария ограничава трафика по бул. "Цар Борис III Обединител"

Авариен ремонт на магистрален водопровод ограничава трафика по западното платно на пловдивския бул. "Цар Борис III Обединител“  в участъка от ул. "Цанко Дюстабанов" до кръстовището с бул. "Христо Ботев". От 9 до 17 часа се спира движението на моторни превозни средства в района, съобщиха от общинското предприятие "Организация и контрол на..

обновено на 14.07.24 в 09:28

Пожар затвори пътя Хисаря-Карлово през Михилци, гори и до Баня

Пътят от Хисаря към Карлово през с. Михилци е временно затворен в двете посоки, заради появило се огнище на пожар. Започнало е гасене на огъня.  Полицейски екипи пренасочват движението. Междувременно, преди минути е получено съобщение за нов горски пожар в гориста местност "Момини гърди" до град Баня, Карловско. Към мястото веднага са насочени..

публикувано на 13.07.24 в 19:14