Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Матера дава сцена на 2019 музиканти за ЕСК 2019 на 19 януари

Роселла Тарантино от Фондацията Матера ЕСК 2019

Една седмица след Пловдив и другата столица на културата – италианският град Мате́ра, ще направи своето откриващо събитие.

Мероприятието там обаче е посветено на числото 2019 – откриването е на 19 януари, а градът ще посрещне 2019 музиканти от Италия и Европа – съобщи в интервю за Радио Пловдив Роселла Тарантино от Фондацията в Матера, която е гост на откриващото събитие в нашия град.

„Гражданите на Матера ще бъдат любезни домакини на откриващото събитие. Срещу 19 евро на всеки един гост ще бъде издаден паспорт, който ще послужи за всички събития в деня на откриването. Ние няма да продаваме билети на нашите туристи“ – заяви Тарантино.

„Заедно за отворено бъдеще“ – е мотото на ЕСК 2019 в Матера. На откриващото събитие там ще пее Валя Балканска, както и ще свири пловдивски бенд.


Още от категорията

Страх, но не и паника в Пловдив, заради Ковид-19

Със съмнения и страх от липсата на достатъчно информация,  но без масова паника пловдивчани реагират на лавиноообразните данни за разпространението на коронавируса, а при туроператорите в града има доста  запитвания за отмяна или отлагане на платени вече екскурзии до Италия.  С притеснения от липсата на маски в аптеката, недостатъчната..

обновено на 25.02.20 в 17:41

Жената, приета в инфекциозна клиника, няма коронавирус

60-годишната жена, настанена в Инфекциозна клиника към УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив, е здрава. Резултатът от изследването й за наличие на коронавирус е отрицателен , съобщи пред Радио Пловдив проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести. Той допълни, че в страната има достатъчно тестове за наличие на..

обновено на 25.02.20 в 17:41

Маркират пътя Асеновград-Първомай с осева линия

Жители на село Дълбок извор излязоха на пътя Асеновград-Първомай тази сутрин с кофи и бои, за да покажат, че са готови сами да поставят маркировка. Нуждата от осева линия, за която кметът на селото Костадин Кортнев обясни, че е писал много писма до институциите, но без резултат, е накарала хората да потърсят решение на проблема по този..

публикувано на 25.02.20 в 17:17

Няма да допуснем лов на вещици заради "фалшиви" болнични

Не съм виждал фалшив болничен и не мога да кажа кой е такъв, каза в интервю за Радио Пловдив д–р Николай Брънзалов, член на УС на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари и зам.-  председател на БЛС.  По думите му темата е преекспонирана.  Възможно е да има случаи, в които реалното състояние на пациентите на кореспондира с отразеното в..

публикувано на 25.02.20 в 14:46

Дават "Пълдин туринвест" на главния прокурор

Парламентарната комисия за борба с корупцията сезира главния прокурор Иван Гешев за смесеното дружество "Пълдин   туринвест" в Пловдив. Решението е взето днес следобед, съобщи председателят на комисията Борис Ячев. Преписката  ще бъде внесена до ден-два. Преписката към централната власт стартира още през 2016 година, когато още..

публикувано на 25.02.20 в 10:17