Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

50 000 души са гледали спектакъла "Ние сме всички цветове" на площада в Пловдив

Над 50 хиляди души присъстваха в централната градска част по време на откриването, а по предварителни данни, над половин милион телевизионни зрители са наблюдавали директното излъчване, обобщава фондация "Пловдив- 2019". Десетки хиляди са и тези, които са гледали събитието онлайн в България и чужбина. 

Близо 350 журналисти, над 70 от които са представители на медии от Великобритания, Франция, Австрия, Германия, Полша, Чехия, Унгария, Холандия, Италия, Словакия и Турция се включиха в събитието. Първите статии в международната преса са вече факт. Церемонията е отразена в престижното американско издание USA Today, Euronews и много други.

На церемонията е присъствала и най-многобройната делегация от над 20 градове, които са били или ще бъдат Европейски столици на културата. Над 100 делегати са участвали активно в над 30-те събития в Пловдив. 

Специални гости бяха и членовете на екипа от Матера – италианският град, които тази година същоноси титлата. Снимка




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Днес е последният ден за регистрация на листи за изборите 2 в 1

Остават часове, в които партиите и коалициите могат да регистрират листите си за европейските избори и тези за 50-тото Народно събрание на 9 юни. Днес в 17.00 ч. изтича крайният срок, а на 10 май започва и предизборната кампания. Регистрирани за участие в ЦИК са 22 партии и 11 коалиции. Днес в Пловдив своите листи ще регистрират ГЕРБ-СДС,..

обновено на 07.05.24 в 12:48

ГЕРБ-СДС ще се борят за 4 депутатски места от Пловдив област

Това обявиха  Областният координатор на ГЕРБ Георги Мараджиев и водачът на листата Цвета Караянчева, които регистрираха в РИК кандидатите за народни представители на коалицията.  Караянчева благодари за номинацията и заяви, че е щастлива да бъде начело на листите както за област Пловдив, така и за Кърдажли. Тя обясни, че ще прави кампания лице в лице,..

публикувано на 07.05.24 в 12:30

Арестуваха двама шофьори, опитали да подкупят полицаи

Единият случай е от Пловдив, съобщават от полицията. Екип на Четвърто РУ спрял за проверка Плек автомобил „Фолксваген“ на бул. „Княгиня Мария Луиза“. Зад волана бил 49-годишен криминално проявен мъж, който подхвърлил две банкноти по 50 лева на задната седалка на патрулката, за да не бъде тестван за алкохол и наркотици. Пробите му се оказали..

публикувано на 07.05.24 в 12:17

Слаб земен трус е регистриран край Девин

Земетресение с магнитуд 2,6 е регистрирано в 01:09 ч. в района на град Девин, съобщава Националният сеизмологичен център към Националния институт по геофизика, геодезия и география при БАН.  Епицентърът е бил на 60 км от град Пловдив и на 140 км от град София.  Няма информация за пострадали хора или щети.

обновено на 07.05.24 в 11:08

Васил Божков е водач на листата на КП "Център" в Пазарджик

Бизнесменът Васил Божков ще е водач на листата на КП „Център“ в Пазарджик. Коалицията ще се яви на изборите на 9-ти юни с листа от 9 кандидати за депутати.  Вече са ясни и водачите на другите партии в областта. Листата на ДПС в Пазарджик този път оглавява досегашният евродепутат Искра Михайлова.  При БСП няма промяна - водачът на..

публикувано на 07.05.24 в 10:15