Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ние и цветовете в шоуто "Ние сме всички цветове"

| обновено на 14.01.19 в 13:55
2
Снимка: Alexander Bogdan Thompson

Пищното, ярко светещо и шумно откриване на Европейската столица на културата - Пловдив 2019 зае три дни и страници репортажи, коментари, аплодисменти и критики. В социалните мрежи кипи от публикации, снимки и видео от събитието, горещи са споровете и по съдържанието и посланието на официалната церемония и спектакъла "Ние сме всички цветове". 


Поетесата и издател Божана Апостолова определи откриването като симпатично българско мероприятие, в което обаче е отсъствало духовното лице на българина и това е пропусната възможност за представянето на Пловдив пред европейската и родна публика.

С позитивна оценка директорът на Художествената галерия в Пловдив Красимир Линков акцентира върху атрактивната визия и съвременно представяне на откриващото събитие. Той открои дебатът за събитието като добро негово продължение.

Тони Симидчиева, хотелиер и член на УС на фондация "Пловдив- 2019" също коментира полюсните оценки за събитието. Според нея погрешни и крайното отричане, но и твърдението, че всичко е перфектно.

Недоволството от другите често е израз на недоволство от самия себе си, каза и експертът по публични комуникации проф. Любомир Караджов. По думите му по- пищната форма донякъде компенсира липсващо съдържание. Но представете си да я нямаше и нея?, попита Караджов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Народ без памет за героите си е обречен на изчезване

С тържествена церемония пред паметника на българите от Източна и Западна Тракия и Беломорска Македония, загинали в национално-освободителните борни и войните за България пловдивчани отбелядаха 121-та годишнина от избухването на Илинденско –Преображенското въстание.  Пред монумента в градинката до старите хали в район „Южен“ тържествено слово..

обновено на 02.08.24 в 13:12

Седем пъти са завишени нормите за ФПЧ във въздуха над Пловдив

Значително превишаване на нормите на фини прахови частици е регистрирано във въздуха в Пловдив, съобщи заместник-кметът по екология и здравеопазване в Община Пловдив Иван Стоянов, който и в момента е на мястото на пожара в Цалапица. Данните от измерванията на мобилните станции показват концентрация от 350 mg/m³ ФПЧ 10, съобщават от община..

обновено на 02.08.24 в 11:44

Димът от сметището край Цалапица обгази Пловдив

Има превишаване на нормата на фините прахови частици във въздуха на Пловдив и Стамболийски, съобщи   областният управител проф. Христина Янчева . Причината е горящото втори ден сметище край Цалапица. "При норма 50 единици фините прахови частици са 70 единици", съобщи проф. Янчева по данни на РИОСВ към 8 часа, като уточни, че останалите показатели..

обновено на 02.08.24 в 11:23

Общинските съветници имат право да поискат моята оставка

Управителят на общинско дружество „Екобус“ Илко Търпов заяви в интервю за Радио Пловдив, че общинските съветници имат право да искат неговата оставка. Повод за неговите думи стана приетият вчера финансов отчет на дружеството за 2023 година, от който е видно, че натрупаните общи загуби към момента, са в размер на 137 хиляди лева, като само за..

публикувано на 02.08.24 в 10:52

Да не допуснем България да бъде засмукана в турбулентния свят

"Ако говорим за съставяне на някакво мнозинство или на Правителство, шансовете са нулеви. Всичко, което предстои да наблюдаваме към момента, са движения насочени основно към реклама колко сме национално отговорни. Това се отнася за всички партии, а не само за ИТН. И математически, и политически не е възможно съставянето на управление в рамките на..

публикувано на 01.08.24 в 10:18