Клон с размерите на дърво се стовари в Цар-Симеоновата градина

Огромен клон от  дърво се стовари  около 14 часа  на алеята в Цар Симеоновата градина. Под напора на силния вятър високото дърво, намиращо се на метри от  алеята над подлеза на „Гладстон“ и Централния площад,  се е разцепило и рухнало пред погледа на преминаващите граждани. 

 Няма пострадали хора.  Територията около отчупения клон  е оградена, заради безопасността на гражданите.  

В момента  охраняващите я очакват представители на ОП „Паркове и градини“ да  приведат  алеята  в нормално състояние за движение.


Още от категорията

Крадливо трио е арестувано във Велинград

Полицията във Велинград арестува група младежи, извършили серия кражби и грабежи. Издирването им започнало в края на ноември след сигнали за кражби от офиси, автосервизи и автоморги в курортния град. Последните им нападения са от началото на декември, когато 63- годишна жена от Батак е нападната при влизане в колата си от двама мъже.  Единият издърпал..

обновено на 14.12.19 в 13:10

ВЕЦ "Въча-1" е изпуснал мазните води в реката

Изтичането на отработени води на ВЕЦ „Въча -1“ е причината за мазните петна, открити в реката в Кричим вчера.  Това е показала проверката на експерти от Басейнова дирекция, РИОСВ и областната администрация Пловдив.  Окончателните лабораторни проби за наличие на нефтопродукти ще са готови в следващите пет дни. За маслен разлив, макар и в..

публикувано на 14.12.19 в 12:08

Още две жертви на катастрофи край Пловдив

Двама души загинаха при две тежки катастрофи през изминалата нощ в пловдивско. Първата е станала на пътя Съединение-Цалапица малко след полунощ. Пежо излиза от Съединение и при ляв завой се удря в мантинелата.  Колата е паднала в напоителен канал като на място загива момиче на 21 години. Втората катастрофа е станала тази сутрин в 6,30 ч. на пътя..

обновено на 14.12.19 в 10:33

Търсят се осиновители за кучето от крайния квартал

В Пловдив на площад „Централен“ днес ще се проведе зооревю под надслов „Кучето от крайния квартал“ с участието на доброволци и социализирани с тяхна помощ бездомни кучета от приюта в града. Инициативата е част от кампанията на зооветеринарния комплекс „НЕ КУПУВАЙ! ОСИНОВИ КУЧЕ ОТ ПРИЮТ!”. „Благодарение на подобни кампании, много от отглежданите от нас..

публикувано на 14.12.19 в 09:51

Дядо Коледа и Снежанка пътуват в теснолинейката за Добринище

Дядо Коледа и Снежанка ще пътуват във влаковата композиция „Родопи“ днес. Инициативата е на Гражданското сдружение „За теснолинейката“, подкрепена от БДЖ. Коледното пътуване започна от гара Септември в 8,45 ч. и ще пристигне на гара Добринище в 13,30 ч. Празнична програма, песни и викторини ще забавляват пътниците по време на 5-часовото..

публикувано на 14.12.19 в 09:32